Tom Kha Gai Soep

Tom Kha Gai Soep

Recept

Geniet van deze verrukkelijke Thaise kokos-kippensoep. De toevoeging van THE SPICE CLUB GREEN GODDESS en THE SPICE CLUB THAI voegen een diepe en krachtige smaak toe aan de soep. Garneer met verse rode Thaise pepers voor extra pit en fris limoensap voor een vleugje citrus.

ingredienten

4 Personen

bereiding

Stap 1: Bereid de Ingrediënten Voor

  • Snijd de kipfilets in dunne plakjes.
  • Snijd de witte champignons in plakjes.
  • Kneus en snijd de citroengrasstengels in stukken van 5 cm.
  • Snijd de rode Thaise pepers in plakjes (indien gebruikt).

Stap 2: Bereid de Bouillon

  • Breng in een grote pan 4 theelepels THE SPICE CLUB GREEN GODDESS (of een bouillon blokje) en de citroengrasstengels aan de kook in 800 ml water op middelhoog vuur. Verlaag het vuur en laat 5 minuten sudderen.

Stap 3: Voeg Kokosmelk en Kruiden Toe

  • Voeg de (light) kokosmelk en 4 theelepels THE SPICE CLUB THAI toe aan de pan. Roer goed en breng het mengsel zachtjes aan de kook.

Stap 4: Voeg Kip en Champignons Toe

  • Voeg de plakjes kip en champignons toe aan de pan. Kook gedurende 10 minuten of tot de kip gaar is.

Stap 5: Voeg Pepers, Limoensap en Sojasaus Toe

  • Roer de rode Thaise pepers (indien gewenst), limoensap en sojasaus erdoor. Kook nog 5 minuten.

Stap 6: Verwijder Citroengrasstengels en Serveer

  • Verwijder de citroengrasstengels voor het serveren. Schep de soep in kommen.

Stap 7: Garneer en Geniet

  • Garneer met THE SPICE CLUB POKE of THE SPICE CLUB COCO & HAZEL. Geniet van deze smaakvolle Thaise kokos-kippensoep!

De starter set

Tijdelijk met 25% Korting

laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.