Kip Kokos Soep

Kip Kokos Soep

Recept

Geniet van een verrukkelijke kom Thaise kokossoep met dit recept. Boordevol smaak en eenvoudig te bereiden met ingrediënten zoals kippenbouillon, volle kokosmelk, verse gember, citroengras, Thaise kruidenmix en malse kipfilet.

ingredienten

4 Personen

  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 blikje (400 ml) volle kokosmelk (lactosevrij)
  • 8 dunne plakjes verse gember
  • 6 stengels citroengras, buitenste harde delen verwijderd en licht gekneusd met de achterkant van een mes
  • 4 tl The Spice Club Thaise kruidenmix
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1/2 middelgrote zoete ui, dun gesneden
  • 500 gram kipfilet zonder vel, zeer dun gesneden
  • 250 gram kastanjechampignons, schoongemaakt en dun gesneden
  • 5 eetlepels vissaus
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 theelepels geraspte limoenschil
  • 120 ml vers limoensap (van 4 limoenen)
  • 300gr witte rijst
  • The Spice Club Coco & Hazel (voor garnering)

bereiding

  1. In een grote soeppan, combineer de kippenbouillon, kokosmelk, plakjes gember of galangal, gekneusd citroengras, Thaise kruidenmix en kristalsuiker. Breng aan de kook op middelhoog vuur en laat sudderen gedurende 10 minuten.
  2. Voeg de dun gesneden ui, kipfilet en kastanjechampignons toe aan de soep en laat nog 5-7 minuten sudderen, of tot de kip gaar is en de champignons zacht zijn.
  3. Roer de vissaus, zout, peper, geraspte limoenschil en limoensap door de soep. Proef en voeg indien nodig meer zout en peper toe naar smaak.
  4. Serveer de Thaise kokossoep warm, gegarneerd met The Spice Club Coco & Hazel verse kruiden zoals koriander of basilicum, en serveer de gekookte witte rijst apart.

Geniet van deze smaakvolle en lactosevrije Thaise kokossoep!

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl