Kip Noodle Soep

Kip Noodle Soep

In dit recept

Producten In Dit Recept & Deals tot 25% Korting

Recept

Deze heerlijke kip noodle soep is een heerlijke comfortmaaltijd. De toevoeging van The Spice Club laurierblaadjes en bladpeterselie geeft een aromatische twist aan de soep, terwijl zeezout en zwarte peper de smaken in balans brengen. Of je nu een snelle doordeweekse maaltijd nodig hebt of jezelf wilt verwennen met iets lekkers, deze kip noodle soep zal zeker aan al je verwachtingen voldoen.

ingredienten

4 Personen

  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 kleine gele ui, fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 2 grote wortels, in plakjes van ยผ inch gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 480 ml kippenbouillon
  • 2 theelepels The Spice Club Laurierblaadjes
  • 3 kopjes geraspte kipfilet
  • 225 gram eiermie
  • 1 eetlepel The Spice Club Peterselie, plus extra voor garnering
  • 1 theelepel zeezout
  • ยผ theelepel The Spice Club Zwarte Peper, plus extra voor garnering

bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, bleekselderij en wortels toe en bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  2. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee, tot het geurig is.
  3. Giet de kippenbouillon in de pan en voeg de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook.
  4. Voeg de geraspte kipfilet toe aan de kokende bouillon en laat sudderen tot de kip volledig gaar is, ongeveer 10 minuten.
  5. Voeg de eiermie toe aan de soep en laat het koken volgens de instructies op de verpakking, meestal ongeveer 6-8 minuten.
  6. Roer de bladpeterselie door de soep en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de kip noodle soep warm, gegarneerd met extra bladpeterselie en zwarte peper. Geniet ervan!

De Keuken Essentials Set