Kip Shoarma Kebab

Kip Shoarma Kebab

In dit recept

Producten In Dit Recept & Deals tot 25% Korting

Recept

Geniet van smaakvolle gegrilde kip shoarma kebab. Dit recept combineert mals kippenvlees met een pittige en hartige smaak, perfect voor elke gelegenheid. Bereid met kruiden zoals komijn, kardemom en kurkuma, en afgemaakt met een verfrissend vleugje citroen in de tahinisaus. Serveer met rijst, salade of platbrood voor een heerlijke maaltijd.

ingredienten

4 Personen

  • 240 ml magere Griekse yoghurt
  • 2 tl the spice club komijn
  • 2 tl the spice club kardemom
  • 2 tl the spice club kurkuma
  • 2 tl the spice club kaneel
  • 2 tl zout
  • 1,4 kg kipdijfilet zonder vel, in stukjes van 2,5 cm gesneden
  • Vers gehakte peterselie, voor garnering (optioneel)

Tahini Saus:

  • 120 ml tahin
  • 60 ml verse citroensap (van 2 citroenen)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ยฝ tl koosjer zout

bereiding

  1. Meng in een grote kom de Griekse yoghurt, komijn, kardemom, kurkuma, kaneel en zout. Voeg de stukjes kip toe en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met het yoghurtmengsel. Laat minstens 1 uur marineren, bij voorkeur 's nachts in de koelkast.
  2. Rijg de gemarineerde kipstukjes op metalen spiesen.
  3. Verwarm een grillpan of barbecue voor op middelhoog vuur. Grill de kipspiesjes ongeveer 6-8 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben.
  4. Maak ondertussen de tahinisaus door de tahin, citroensap, knoflook en zout te mengen. Voeg indien nodig water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  5. Serveer de gegrilde kip shoarma kebab met een royale hoeveelheid tahinisaus en bestrooi met verse peterselie. Serveer met platbrood, rijst of salade naar keuze. Geniet ervan!

De Keuken Essentials Set