Romige spaghetti met kip en majoraan

Romige spaghetti met kip en majoraan

In dit recept

Producten In Dit Recept & Deals tot 25% Korting

Recept

Geniet van een heerlijk gerecht met romige spaghetti en gemarineerde kip. Dit recept combineert sappige stukjes kip met een smaakvolle majoraan saus, perfect gecombineerd met verse tomaten en een vleugje witte wijn. Een eenvoudig maar verrukkelijk gerecht dat je in slechts enkele stappen op tafel zet.

ingredienten

4 Personen

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 600g kipdijfilets, ontbeend, in stukjes van 2 cm gesneden
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 120 ml droge witte wijn
  • 480 ml kippenbouillon
  • 4 tomaten, in kwarten gesneden, zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • 4 eetlepels the spice club majoraan
  • 350g spaghetti
  • 80 ml slagroom
  • 35g fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 theelepels the spice club peterselie

bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de stukjes kip toe en bak ze goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
  2. Voeg de ui en knoflook toe aan dezelfde pan en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  3. Blus af met witte wijn en laat sudderen tot de alcohol verdampt is.
  4. Voeg de kippenbouillon, gehakte tomaten en marjoraan toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de saus iets is ingedikt.
  5. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Voeg de gebakken kip terug toe aan de saus, samen met de room. Laat nog even sudderen tot de kip volledig gaar is en de saus romig is.
  7. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus. Meng goed door elkaar.
  8. Serveer de spaghetti op borden, bestrooi met Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie. Serveer direct en geniet ervan!

De Keuken Essentials Set