Shakshuka met Gehaktballetjes

Shakshuka met Gehaktballetjes

In dit recept

Producten In Dit Recept & Deals tot 25% Korting

Recept

Geniet van een heerlijke twist met onze Shakshuka gehaktballen, een heerlijk gerecht boordevol smaak. Sappige gehaktballen worden geserveerd in een pittige Shakshuka-saus met paprika, tomaten en kruiden, perfect voor elke maaltijd.

ingredienten

4 Personen

  • 450 gram mager rundergehakt
  • 2 theelepels The Spice Club gerookte paprika
  • 2 theelepels The Spice Club komijn
  • ยผ theelepel The Spice Club cayennepeper
  • ยฝ theelepel The Spice Club gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 30 gram gehakte koriander, plus extra voor garnering
  • 2 grote eieren
  • 100 gram paneermeel

Voor de Shakshuka saus:

  • 30 ml extra vierge olijfolie
  • 2 paprika's, in dunne plakjes gesneden
  • 1 middelgrote ui, in dunne plakjes gesneden
  • 2 theelepels The Spice Club komijn
  • 2 theelepels The Spice Club gerookte paprika
  • ยฝ theelepel zout
  • ยผ theelepel The Spice Club cayennepeper
  • ยฝ theelepel The Spice Club gemalen zwarte peper
  • 2 theelepels suiker
  • 1 blik (800 gram) hele tomaten in saus
  • 60 gram feta, verkruimeld
  • Verwarmd pita brood, voor erbij

bereiding

  1. Begin met het maken van de gehaktballen. Combineer het rundergehakt met de gerookte paprika, komijn, cayennepeper, zwarte peper, zout, fijngehakte knoflook, gehakte koriander, eieren en paneermeel in een grote kom. Meng alles goed door elkaar en vorm het mengsel tot gelijkmatige gehaktballen.
  2. Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen aan alle kanten goudbruin, haal ze uit de pan en leg ze op een bord.
  3. In dezelfde pan voeg je nog wat olie toe als dat nodig is. Bak de plakjes paprika en ui tot ze zacht en lichtbruin zijn, wat ongeveer 5-7 minuten duurt.
  4. Voeg dan de komijn, gerookte paprika, zout, cayennepeper, zwarte peper en suiker toe. Roer goed door en bak nog eens 2 minuten om de kruiden op te warmen en hun smaken vrij te laten komen.
  5. Giet de hele tomaten in de pan en breek ze met een lepel. Laat de saus sudderen tot deze iets is ingedikt, meestal zo'n 10-15 minuten.
  6. Voeg de gehaktballen terug toe aan de pan en laat ze nog 5-10 minuten sudderen tot ze gaar zijn en de smaken goed zijn vermengd.
  7. Garneer de Shakshuka gehaktballen met verkruimelde feta en wat extra gehakte koriander. Serveer ze met warm pitabrood voor een heerlijke en smaakvolle maaltijd!

De Keuken Essentials Set