Vlinder Pasta met Creamy Tomaten Saus

Vlinder Pasta met Creamy Tomaten Saus

In dit recept

Producten In Dit Recept & Deals tot 25% Korting

Recept

Een huisgemaakte, aromatische tomatenroomsaus met knoflook en basilicum, perfect gecombineerd met vlinder pasta. Verrijk met zongedroogde tomaten, spinazie en romige Parmezaanse kaas voor een heerlijke maaltijd.

ingredienten

4 Personen

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, dun gesneden
  • 1 blik (400ml) blokjes tomaten
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel The Spice Club Oregano
  • 1 eetlepel The Spice Club Tijm
  • 1 eetlepel The Spice Club Basilicum
  • 1 eetlepel The Spice Club Majoraan (optioneel)
  • 8 tot 10 verse basilicumblaadjes, plus extra voor garnering
  • 120 ml slagroom
  • 340 gram vlinder pasta
  • 2 kopjes babyspinazie
  • 120 ml dun gesneden zongedroogde tomaten
  • Vers geraspte Parmezaanse kaas, voor serveren

bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak tot het geurig is.
  2. Voeg het blik tomaten, zout, oregano, tijm (majoraan, optioneel) en basilicum toe. Laat sudderen, af en toe roeren, gedurende 10 minuten.
  3. Voeg de room toe en laat de saus nog eens 5 minuten sudderen.
  4. Ondertussen kook je de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Voeg de spinazie en zongedroogde tomaten toe aan de saus, kook tot de spinazie net verwelkt is.
  6. Giet de gekookte pasta af en voeg toe aan de saus. Meng goed.
  7. Serveer de pasta gegarneerd met verse basilicumblaadjes en verse Parmezaanse kaas. Smakelijk eten!

De Keuken Essentials Set