Tonijn burger met rijst

Tonijn burger met rijst

Recept

Probeer deze heerlijke tonijnburgers geserveerd op een bedje van gekookte bruine rijst en afgemaakt met The Spice Club Fish-kruiden en toppings! Perfect voor een makkelijke & gezonde doordeweekse maaltijd.

ingredienten

4 Personen

bereiding

STAP 1: Bereid de Bruine Rijst

  • Meet 200 gram bruine rijst af en kook deze volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.

STAP 2: Maak het Tonijnmengsel

  • Snipper de ui fijn en leg apart.
  • Neem een grote kom en voeg het uitgelekte blik tonijn toe. Gebruik een vork om de tonijn te verkruimelen. Voeg 1 kop gemixte panko toe aan de tonijn.
  • Klop 2 eieren los en voeg ze toe aan de kom. Voeg 2 eetlepels light mayonaise toe.
  • Voeg 1 eetlepel hete saus toe (voeg meer toe voor extra pittigheid, naar smaak).
  • Breng op smaak met 2 theelepels The Spice Club Fish-kruiden.

STAP 3: Vorm de Tonijnburgers

  • Meng alle ingrediënten in de kom goed door elkaar tot je een samenhangend mengsel hebt.
  • Verdeel het tonijnmengsel in vier gelijke porties en vorm er burgers van.

STAP 4: Bak de Tonijnburgers

  • Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe.
  • Bak de tonijnburgers ongeveer 3-4 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

STAP 5: Serveer de Tonijnburgers

  • Leg een portie gekookte bruine rijst op een bord.
  • Snij de tomaatjes en verdeel door de rijst.
  • Plaats een tonijnburger bovenop de rijst.
  • Meng de hete saus, griekse yoghurt en mayonaise naar smaak in een aparte kom en serveer deze saus bij de tonijnburgers.

Garneer met The Spice Club Topping voor extra smaak en textuur.

De starter set

Tijdelijk met 25% Korting

laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.