Jackfruit Rendang (Vegan)

Jackfruit Rendang (Vegan)

Recipe

Jackfruit, misschien ken je het al maar misschien ook nog niet. Het is een vrucht die een vleesachtige structuur heeft wat een beetje lijkt op draadjesvlees. Waardoor het dus ideaal is om een vegan pulled “pork” of deze rendang mee te maken 😍 we geven de rendang lekker veel smaak door veel kruiden re gebruiken!

ingredients

4 persons

BOEMBOE

  • 2-3 sjalotten
  • 1 duimstuk laos
  • 1 duimstuk gember
  • 2 chilipeper (minder als je niet tegen 🌶️ kan)
  • 3 tenen knoflook
  • 4 tl The Spice Club Indo · BESTEL 🛍️

RENDANG

  • 2 blikken jackfruit
  • 2 stengels citroengras
  • 2 kaneel stokjes
  • 4-5 eetl sojasaus/tamari
  • 200 ml kokosmelk

SERVEER MET

  • Witte rijst
  • Komkommer
  • 4 tl The Spice Club Poke (Optioneel ter garnering) · BESTEL 🛍️
  • 4 tl The Spice Club Coco & Hazel (Optioneel ter garnering) · BESTEL 🛍️

preparation

1️⃣ giet de jackfruit af en breng aan de kook in een pan, zodra het kookt giet je de jackfruit af en plaats je het in een theedoek. Laat de jackfruit even afkoelen en knijp dan zo veel mogelijk vocht eruit

2️⃣ snijd het steeltje van de chili pepers, snijd ze door de helft en verwijder de zaden, pel de sjalotten en knoflook en voeg dit samen met de rest van de ingrediënten voor de boemboe in een foodprocessor. Blend tot een fijne pasta

3️⃣ fruit de boemboe in wat olie voor 2-3 minuten. Plet de citroengras met de achterkant van een mes, snijd de kontjes er van af en snijd door de helft. Voeg dit samen met de rest van de ingrediënten voor de rendang toe aan de boemboe, roer goed door elkaar en plaats er een deksel bovenop. Laat zachtjes koken voor 20-25 minuten en prak de jackfruit fijn zodra die zacht is

4️⃣ kook ondertussen de rijst, snijd de komkommer in halve maantjes en bak wat kokosrasp goudbruin in een koekenpan

5️⃣ serveer de rendang met de rijst, wat komkommer, geroosterde kokos en wat gebakken uitjes en enjoy!

Luxury stock pots

Tijdelijk met 25% Korting

Leave a comment

All comments are moderated before being published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.