Thaise Fried Rice met Basilicum

Thai Fried Rice with Basil

Recipe

Geniet van een smakelijke Thaise Fried Rice met Basilicum! Dit recept combineert sappige kip, knapperige groenten en aromatische Thaise kruiden, perfect geserveerd met jasmijnrijst. Eenvoudig te maken en boordevol smaak.

ingredients

4 persons

  • 300 g jasmijnrijst
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 g broccoli roosjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 450 g kipfilet, in dunne plakjes, in hapklare stukjes gesneden
  • 4 tl The Spice Club Thaise kruidenmix
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 200ml kokosmelk
  • 2 el sesamolie
  • 2 el olie
  • 15 g verse basilicum, gesneden
  • 1 limoen, in partjes gesneden
  • the spice club coco&hazel (ter garnering)

preparation

  1. Kook de jasmijnrijst volgens de instructies op de verpakking. Zet apart.
  2. Blancheer de broccoli roosjes in kokend water tot ze net gaar zijn, ongeveer 2-3 minuten. Spoel af onder koud water en laat uitlekken.
  3. Meng de gesneden kipfilet, olijfolie en Thaise kruidenmix in een kom tot de kip gelijkmatig bedekt is.
  4. Verhit olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Bak de eieren scrambled tot ze gaar zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
  5. Voeg nog 1-2 eetlepels olie toe aan dezelfde pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  6. Voeg de gemarineerde kip toe aan de pan en bak tot ze gaar zijn en lichtbruin van kleur.
  7. Voeg de gekookte rijst, broccoli en gebakken eieren toe aan de pan. Giet de kokosmelk en sesamolie erover en meng alles goed door elkaar.
  8. Bak nog 2-3 minuten, tot alles goed verwarmd is en de smaken zijn gemengd.
  9. Haal van het vuur en voeg verse basilicum toe. Serveer met partjes limoen en garneer met the spice club coco & hazel.

Geniet van je Thaise Fried Rice met Basilicum, een heerlijk aromatisch gerecht met een perfecte balans van smaken!

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl