Groene Linzen Salade
Recept
Deze frisse linzensalade met komkommer, tomaat en een kruidige dressing op basis van The Spice Club Maroc kruiden is heerlijk als gezonde lunch, diner of bijgerecht.
ingredienten
4 Personen
- 300 g groene linzen
- 4 tl The Spice Club Maroc kruidenmix
- ½ tl versgemalen zwarte peper
- 120 ml extra vierge olijfolie
- 2 el ongefilterde appelciderazijn
- 1 tl kristalsuiker
- 1½ kopje fijngesneden komkommer
- 170 g druiventomaten, gehalveerd of in vieren
- ⅓ kopje fijngesneden rode ui
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- ⅓ kopje fijngehakte verse platte peterselie (optioneel)
- 2 el vers geperst citroensap (van 1 citroen)
- 170 g verkruimelde feta (optioneel)
bereiding
Kook de linzen
Spoel de linzen af en kook ze in ruim water ongeveer 20-25 minuten tot ze gaar maar nog stevig zijn. Giet af en laat afkoelen.
Maak de dressing
Meng in een kleine kom de olijfolie, appelciderazijn, suiker, citroensap, The Spice Club Maroc kruidenmix, en zwarte peper. Roer goed door.
Bereid de groenten
Snijd de komkommer, tomaten, en rode ui fijn. Hak de knoflook en eventueel de peterselie.
Meng de salade
Meng de afgekoelde linzen met de komkommer, tomaten, rode ui, knoflook, en eventueel de peterselie. Voeg de dressing toe en schep alles goed door elkaar.
Serveren
Bestrooi de salade met verkruimelde feta (optioneel) en serveer.
Informatie over zout
Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.
Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.
onze Bestsellers
Contact
Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl
Gratis verzending
Besteed €40.00 voor gratis verzending!
veilig betalen
Wij accepteren Visa, Mastercard, iDEAL