Groene Linzen Salade

Groene Linzen Salade

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Deze frisse linzensalade met komkommer, tomaat en een kruidige dressing op basis van The Spice Club Maroc kruiden is heerlijk als gezonde lunch, diner of bijgerecht.

ingredienten

4 Personen

  • 300 g groene linzen
  • 4 tl The Spice Club Maroc kruidenmix
  • ½ tl versgemalen zwarte peper
  • 120 ml extra vierge olijfolie
  • 2 el ongefilterde appelciderazijn
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1½ kopje fijngesneden komkommer
  • 170 g druiventomaten, gehalveerd of in vieren
  • ⅓ kopje fijngesneden rode ui
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • ⅓ kopje fijngehakte verse platte peterselie (optioneel)
  • 2 el vers geperst citroensap (van 1 citroen)
  • 170 g verkruimelde feta (optioneel)

bereiding

Kook de linzen

Spoel de linzen af en kook ze in ruim water ongeveer 20-25 minuten tot ze gaar maar nog stevig zijn. Giet af en laat afkoelen.

Maak de dressing

Meng in een kleine kom de olijfolie, appelciderazijn, suiker, citroensap, The Spice Club Maroc kruidenmix, en zwarte peper. Roer goed door.

Bereid de groenten

Snijd de komkommer, tomaten, en rode ui fijn. Hak de knoflook en eventueel de peterselie.

Meng de salade

Meng de afgekoelde linzen met de komkommer, tomaten, rode ui, knoflook, en eventueel de peterselie. Voeg de dressing toe en schep alles goed door elkaar.

Serveren

Bestrooi de salade met verkruimelde feta (optioneel) en serveer.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl