Groene Linzen Salade

Groene Linzen Salade

Recept

Deze frisse linzensalade met komkommer, tomaat en een kruidige dressing op basis van The Spice Club Maroc kruiden is heerlijk als gezonde lunch, diner of bijgerecht.

ingredienten

4 Personen

  • 300 g groene linzen
  • 4 tl The Spice Club Maroc kruidenmix
  • ½ tl versgemalen zwarte peper
  • 120 ml extra vierge olijfolie
  • 2 el ongefilterde appelciderazijn
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1½ kopje fijngesneden komkommer
  • 170 g druiventomaten, gehalveerd of in vieren
  • ⅓ kopje fijngesneden rode ui
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • ⅓ kopje fijngehakte verse platte peterselie (optioneel)
  • 2 el vers geperst citroensap (van 1 citroen)
  • 170 g verkruimelde feta (optioneel)

bereiding

Kook de linzen

Spoel de linzen af en kook ze in ruim water ongeveer 20-25 minuten tot ze gaar maar nog stevig zijn. Giet af en laat afkoelen.

Maak de dressing

Meng in een kleine kom de olijfolie, appelciderazijn, suiker, citroensap, The Spice Club Maroc kruidenmix, en zwarte peper. Roer goed door.

Bereid de groenten

Snijd de komkommer, tomaten, en rode ui fijn. Hak de knoflook en eventueel de peterselie.

Meng de salade

Meng de afgekoelde linzen met de komkommer, tomaten, rode ui, knoflook, en eventueel de peterselie. Voeg de dressing toe en schep alles goed door elkaar.

Serveren

Bestrooi de salade met verkruimelde feta (optioneel) en serveer.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl