Mango Curry

Mango Curry

Recept

Proef de verrukkelijke smaak van deze Thaise curry met mango, geserveerd met noedels en knapperige broccoli. De zelfgemaakte currypasta met THE SPICE CLUB THAI voegt een heerlijk pittige kick toe aan dit gerecht. Geniet van de zoete mango in combinatie met de romige kokosmelk en de kruidige smaken van de curry. T

ingredienten

4 Personen

bereiding

Stap 1: Maak de Currypasta

  • Pel de ui, knoflook en avocado, verwijder de schil van de gember, verwijder de zaadjes uit de paprika en doe dit samen met THE SPICE CLUB THAI in een blender. Voeg het sap van de citroen toe en voor wat pit, de chilipeper.
  • Blend dit tot een gladde currypasta.

Stap 2: Verwarm de Currypasta

  • Verhit (kokos)olie in een pan. Voeg de currypasta toe aan de pan en verwarm op laag tot medium vuur gedurende ongeveer 2 minuten om de smaken vrij te laten komen. De heerlijke geur komt nu al vrij.

Stap 3: Voeg Kokosmelk en Mango Toe

  • Voeg het blikje kokosmelk en de mango toe en laat op laag vuur 15 minuten sudderen. Roer af en toe en laat de curry niet koken. Als je wat meer tijd hebt, kun je de smaken van de curry natuurlijk iets langer laten intrekken, maar dit is niet noodzakelijk.

Stap 4: Kook de Noedels en Broccoli

  • Kook de noedels volgens de instructies. Optioneel kun je de broccoli in dezelfde pan de laatste 5 minuten meekoken, scheelt afwas! Je kunt de broccoli natuurlijk ook 5 minuten apart in een andere pan koken.

Stap 5: Meng Alles en Serveer

  • Giet de noedels en broccoli af en meng ze met de curry. Roer goed door en verdeel over kommen. Voeg nu naar smaak sojasaus en sriracha of sambal toe voor een extra smaakboost.
  • Garneer met THE SPICE CLUB POKE of THE SPICE CLUB COCO & HAZEL. Geniet van deze smaakvolle Thaise curry met mango!

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl