Kip Paprika met Rijst

Kip Paprika met Rijst

December Deals Korting tot 35%

Recept

Dit heerlijke en romige kipgerecht is een smaakvolle traktatie. Sappige stukjes kip worden gekruid met The Spice Club Chickenkruiden en gebakken tot ze gaar zijn. Vervolgens wordt er een heerlijke romige paprikasaus gemaakt met rode paprika's, knoflook, magere melk, en roomkaas. Deze saus wordt over de gekookte rijst en kip gegoten, waardoor een heerlijke maaltijd ontstaat. Volg de onderstaande stappen om dit gerecht moeiteloos te bereiden.

ingredienten

4 Personen

  • 200 g bruine of witte rijst
  • 400 g kipfilet
  • 2 rode paprika's, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 120 ml magere melk
  • 120 g roomkaas
  • 2 tl Spice Club Chicken · BESTEL 🛍️
  • The Spice Club Topping (Optioneel ter garnering) · BESTEL 🛍️

bereiding

STAP 1: Rijst Koken

  • Begin met het koken van 200 gram bruine of witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de gekookte rijst opzij terwijl je de rest van de maaltijd bereidt.

STAP 2: Kip Bereiden

  • Snijd 400 gram kipfilet in hapklare stukjes.
  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipstukjes tot ze volledig gaar en goudbruin zijn. Voeg 2 theelepels The Spice Club Chicken toe voor smaak en bak 1-2 minuten mee.
  • Haal de gekookte kip uit de pan en leg deze opzij voor later gebruik.

STAP 3: Paprikasaus Voorbereiden

  • In dezelfde koekenpan voeg je de in stukjes gesneden rode paprika's en fijngehakte knoflook toe. Voeg ook 120 ml water toe
  • Bak de paprika's en knoflook gedurende 2-3 minuten, tot de paprika's iets zachter worden.

STAP 4: Paprikasaus Maken

  • Haal de paprika's en knoflook uit de pan en doe ze in een blender of een magic bullet.
  • Voeg ook 120 ml magere melk, 120 gram roomkaas en 2 theelepels The Spice Club Chicken kruiden toe aan de blender.
  • Blend alles tot je een gladde saus hebt. Als je geen blender hebt, ga dan direct naar de volgende stap

STAP 5: Saus Verhitten

  • Giet de romige paprikasaus terug in de koekenpan en laat deze een paar minuten sudderen op laag vuur, zodat de saus goed warm wordt en indikt.

STAP 6: Serveren

  • Verdeel de gekookte rijst over 4 borden.
  • Leg de gebakken kipstukjes boven op de rijst op elk bord.
  • Giet de romige paprikasaus gelijkmatig over de kip en rijst op alle borden.

STAP 7: Garneren

  • Voor extra smaak, garneer elk gerecht met The Spice Club Topping.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl