Kabeljauw & aardappelen in Rozemarijn Roomsaus

Kabeljauw & aardappelen in Rozemarijn Roomsaus

In dit recept

Producten In Dit Recept & Deals tot 25% Korting

Recept

Ontdek een heerlijk recept voor witvis en aardappels in een romige rozemarijn saus. Met verse ingrediënten zoals kabeljauw, aardappelen en kruiden, creëer je een smaakvol gerecht dat perfect past bij elke gelegenheid. Geniet van de combinatie van hartige vis, romige saus en knapperige aardappelen, allemaal samen in één hap. Met deze eenvoudig te volgen instructies maak je snel een verrukkelijke maaltijd klaar waar iedereen van zal genieten!

ingredienten

4 Personen

  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 450 gram Yukon gold aardappelen, in stukken van 2,5 cm gesneden
  • 2 theelepels zout
  • ¼ theelepel The spice club zwarte peper
  • 2 eetlepels gezouten boter
  • 1 grote sjalot, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 240 ml slagroom
  • 120 ml kippen- of visbouillon
  • 2 eetlepels The spice club rozemarijn
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 2 eetlepels citroensap (van 1 citroen)
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • ¼ theelepel The spice club cayennepeper
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
  • 450 gram kabeljauwfilet, in 4 stukken gesneden
  • 2 eetlepels The spice club peterselie

bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelen toe en bak ze goudbruin, ongeveer 8-10 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Haal de aardappelen uit de pan en zet opzij.
  2. Voeg de resterende eetlepel olijfolie en boter toe aan dezelfde pan. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 2-3 minuten.
  3. Giet de slagroom en bouillon in de pan. Voeg rozemarijn, citroenrasp, citroensap, mosterd, cayennepeper en kappertjes toe. Roer goed door en laat sudderen tot de saus iets dikker wordt, ongeveer 5-7 minuten.
  4. Leg de stukken kabeljauw in de saus en laat ze zachtjes sudderen tot ze gaar zijn, ongeveer 5-7 minuten. Voeg de gebakken aardappelen toe aan de pan en warm ze nog even door.
  5. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer warm. Geniet van je witvis en aardappels in rozemarijn saus!

De Keuken Essentials Set