Rijst Bowl met Kurkuma & Gember Kip

Rijst Bowl met Kurkuma & Gember Kip

In dit recept

Producten In Dit Recept & Deals tot 25% Korting

Recept

Geniet van een smaakvolle maaltijd met dit recept voor gember-kurkuma kip met rijst. Makkelijk, gezond en snel op tafel. Perfect voor een doordeweekse maaltijd.

ingredienten

4 Personen

Voor de gekruide kip:

  • 280 gram Rijst naar keuze
  • 2 theelepels The Spice Club knoflookpoeder
  • 2 theelepels The Spice Club uienpoeder
  • 1 theelepel The Spice Club kurkuma
  • 2 eetlepels The Spice Club gember
  • Bosje verse koriander
  • Sap van 2 limoenen
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 theelepels zout
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 900 gram botloze, huidloze kippendijen, dun gesneden

Voor de dressing:

  • 120 milliliter karnemelk
  • 120 milliliter mayonaise
  • 120 milliliter zure room
  • 15 gram gehakte verse koriander
  • 1 jalapeño, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1 theelepel The Spice Club uienpoeder
  • 1 theelepel The Spice Club knoflookpoeder
  • ½ theelepel zout

bereiding

  1. Marineer de dun gesneden kip: Meng de knoflookpoeder, uienpoeder, kurkuma, gember, koriander, limoensap, honing, olijfolie, zout en peper in een kom. Voeg de gesneden kip toe en marineer gedurende minstens 30 minuten.
  2. Kook de rijst: Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Houd warm.
  3. Bak de gemarineerde kip: Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kip toe en bak tot ze gaar en goudbruin zijn, ongeveer 6-8 minuten aan elke kant.
  4. Maak de Cilantro Ranch dressing: Meng in een kom de karnemelk, mayonaise, zure room, verse koriander, jalapeño, uienpoeder, knoflookpoeder en zout. Roer goed om te combineren.
  5. Serveer: Verdeel de gekookte rijst over borden, leg de gebakken kip er bovenop en besprenkel met de Cilantro Ranch dressing. Serveer direct en geniet van de heerlijke maaltijd!

De Keuken Essentials Set