1-pans Shrimp Mumbai Curry met Rijst

1-pans Shrimp Mumbai Curry met Rijst

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

1-pans Shrimp Mumbai Curry met basmatirijst, The Spice Club Chicken Curry mix, tomaat, citroen en koriander. Een kruidig, aromatisch gerecht vol smaak, ideaal voor een doordeweekse maaltijd.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 200 g basmatirijst
  • 450 g grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 4 tl The Spice Club Chicken Curry mix (of onze curry signature mix)
  • 60 ml olie (bijv. zonnebloem of koolzaad)
  • 1 middelgrote ui (geel, wit of rood), in dunne ringen
  • 1½ tl verse knoflook, geraspt
  • 2–3 groene chilipepers, fijngehakt
  • 3 pruimtomaten, in blokjes
  • 2 tl witte azijn
  • 1 tl Worcestershiresaus (optioneel)
  • 375 ml water of zoutarme bouillon
  • Sap van ½ citroen + 3 schijfjes citroen
  • 1 el verse koriander, gehakt, om te serveren

preparation

Stap 1 – Rijst weken & garnalen kruiden

Week de basmatirijst 15 minuten in koud water. Meng ondertussen de garnalen met de Chicken Curry mix en zet apart.

Stap 2 – Basis opbouwen

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 7–10 minuten tot goudbruin. Voeg knoflook toe en bak nog 30 seconden mee.

Stap 3 – Tomaten & kruiden

Voeg de groene chilipepers en tomaten toe. Roer goed en laat 5–10 minuten pruttelen tot de tomaten zacht worden en de olie zich afscheidt.

Stap 4 – Garnalen toevoegen

Doe de gekruide garnalen in de pan, samen met azijn en (optioneel) Worcestershiresaus. Roer en bak een paar minuten tot de garnalen licht roze beginnen te kleuren.

Stap 5 – Rijst garen

Giet de rijst af en voeg toe aan de pan. Roer goed zodat de rijst bedekt is met de kruidenbasis. Voeg bouillon, citroensap en citroenschijfjes toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat 15 minuten zachtjes garen.

Stap 6 – Rusten & serveren

Haal van het vuur en laat nog 10 minuten afgedekt rusten. Fluff de rijst los met een vork en bestrooi met koriander.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl