Deze heerlijke vega curry met aubergine en kokosmelk is vol van smaak en makkelijk te maken. Geserveerd met rijst en een schep Griekse yoghurt. Perfect voor een smaakvolle, voedzame maaltijd. Probeer dit populaire recept!
ingredients
4 persons
2 aubergines, in blokjes gesneden
5 cm gember, fijngehakt
2 uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngehakt
4 tl The Spice Club Curry mix
300 ml kokosmelk
400 ml tomatenblokjes (uit blik)
Bosje verse koriander of peterselie, grof gehakt
Olie om in te bakken
200 g rijst
4 naanbrood
Griekse yoghurt, voor erbij
the spice club poke (ter garnering)
preparation
Stap 1: Rijst koken
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd warm voor het serveren.
Stap 2: Aubergine bakken
Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en bak de aubergine in porties tot ze zacht en lichtbruin zijn. Haal uit de pan en zet apart.
Stap 3: Curry basis maken
Voeg nog een beetje olie toe aan de pan en fruit de uien, gember en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht en glazig zijn, ongeveer 5 minuten.
Voeg de The Spice Club Curry mix toe en bak 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
Stap 4: Tomaten en kokosmelk toevoegen
Roer de tomatenblokjes en kokosmelk door de specerijen en breng aan de kook. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 5: Aubergine en noten toevoegen
Voeg de gebakken aubergine en cashewnoten toe aan de saus. Laat nog eens 5 minuten zachtjes koken, zodat de smaken goed mengen.
Stap 6: Serveren
Serveer de curry met gekookte rijst. Garneer met the spice club poke, verse koriander of peterselie en een schepje Griekse yoghurt naar smaak.
Nieuwe mixen
Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.