Honing Curry Kip met Kokos Rijst

Honing Curry Kip met Kokos Rijst

Recipe

Geniet van een smaakvolle maaltijd met deze honing-curry kip met kokosrijst. Malse kipfilet, gekruid met The Spice Club Chicken Curry kruidenmix, wordt gecombineerd met romige kokosrijst voor een exotisch tintje. Een eenvoudig te bereiden gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avond.

ingredients

4 Persons

Voor de honing-curry kip:

  • 450 gram kipfilet, zonder bot en vel
  • 4 theelepels The Spice Club Chicken Curry kruidenmix
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels ongezouten boter, gesmolten
  • 2 bosuitjes, in dunne ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper, naar smaak

Voor de kokosrijst:

  • 360 gram witte rijst, ongekookt
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 600 ml water
  • 1 stengel citroengras, gekneusd (optioneel)

preparation

Kip voorbereiden:

  • Snijd de kipfilet in hapklare stukjes.
  • Meng in een kom de bloem met de The Spice Club Chicken Curry kruidenmix en een snufje versgemalen zwarte peper.
  • Haal de kipstukjes door het bloemmengsel, zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.

Kip bakken:

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kipstukjes toe en bak ze rondom goudbruin en gaar, ongeveer 5-7 minuten.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Voeg de gesmolten boter en honing toe aan de pan en roer goed door, zodat de kipstukjes gelijkmatig bedekt zijn met de saus. Laat het geheel nog 2 minuten zachtjes sudderen.
  • Haal de pan van het vuur en houd de kip warm.

Kokosrijst bereiden:

  • Spoel de ongekookte rijst af onder koud water tot het water helder is.
  • In een middelgrote pan, combineer de rijst, kokosmelk, water en de gekneusde citroengrasstengel.
  • Breng het mengsel aan de kook op middelhoog vuur.
  • Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de rijst 15-20 minuten zachtjes koken, of tot de vloeistof is opgenomen en de rijst gaar is.
  • Verwijder de citroengrasstengel en roer de rijst los met een vork.

Serveren:

  • Verdeel de kokosrijst over de borden.
  • Schep de honing-curry kip over de rijst.
  • Garneer met de in ringen gesneden bosuitjes.
  • Serveer direct en geniet van deze smaakvolle maaltijd.

Information about salt

At The Spice Club we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to dishes, you can of course. With our mixes, you at least have control over your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl