Franse krieltjes met kip & courgette

Franse krieltjes met kip & courgette

Recipe

Ontdek dit smaakvolle recept voor Franse krieltjes met courgette en kip, een heerlijke combinatie van malse kippendijfilet, knapperige groenten en aromatische kruiden. Perfect voor een doordeweekse maaltijd die eenvoudig te bereiden is en het hele gezin zal bekoren.

ingredients

4 Persons

  • 400 gram kippendijfilets, in stukjes gesneden
  • 4 eetlepels The Spice Club Herbs de Provence
  • 100 gram gerookte spekreepjes
  • 400 gram krieltjes, gehalveerd (of voorgekookte krieltjes)
  • 1 courgette, in halve plakjes gesneden
  • 2 paprika's, in reepjes gesneden
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • 1 takje basilicum, blaadjes fijngesneden
  • 4 zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels pesto (optioneel)

preparation

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Als je ongekookte krieltjes gebruikt, kook deze dan 8 minuten voor in gezouten water. Giet af en zet apart.

Kip en spek bakken:

  • Verhit de boter in een grote ovenbestendige pan of braadslede op middelhoog vuur.
  • Bak de spekreepjes knapperig en haal ze uit de pan. Zet apart.
  • In hetzelfde vet, bak de stukjes kippendijfilet tot ze goudbruin zijn. Haal de kip uit de pan en zet apart.

Groenten bereiden:

  • Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak tot ze glazig zijn.
  • Voeg de preiringen, paprikareepjes en courgette toe. Bak de groenten enkele minuten tot ze iets zachter zijn.

Samenstellen:

  • Voeg de voorgekookte krieltjes, gebakken spekjes en kip toe aan de groenten in de pan.
  • Voeg de zongedroogde tomaten en pesto toe.
  • Strooi de The Spice Club Herbs de Provence over het geheel en meng goed door.

Ovenbereiding:

  • Plaats de pan of braadslede in de voorverwarmde oven en bak het geheel gedurende 20-25 minuten, tot de krieltjes goudbruin en knapperig zijn en de kip volledig gaar is.

Serveren:

  • Haal de pan uit de oven en bestrooi het gerecht met de fijngesneden basilicumblaadjes.
  • Serveer warm en geniet van deze heerlijke Franse maaltijd.

Information about salt

At The Spice Club we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to dishes, you can of course. With our mixes, you at least have control over your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl