Chili Con Carne met Mexicaans Bier

Chile Con Carne with Mexican beer

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

This Chili Con Carne, Corona edition combines ground beef, bacon, pumpkin and a touch of beer for a savory and spicy meal. Perfect with fresh toppings such as avocado and grated cheese, served with tortillas or rice.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 4 rode chilipepers
  • 100 g spek, fijngehakt
  • 400 g kidneybonen of bruine bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 3 grote uien, gehakt
  • 600 g rundergehakt
  • 3 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 4 el The Spice Club Chili con Carne kruidenmix
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 flesje Corona bier (of een ander pilsje)
  • 1 groene paprika’s, grof gehakt
  • 400 g zoete aardappel of pompoenblokjes
  • Verse korianderblaadjes (optioneel)
  • 1 avocado (optioneel)
  • Geraspte kaas (cheddar of mozzarella)
  • Tortilla chips of rijst (om erbij te serveren)

preparation

Step 1: Preparing the chili peppers

Finely chop the chili peppers and set aside.

Step 2: Baking the bacon and onions

  • Verhit een grote pan op middelhoog vuur en bak het spek krokant.
  • Voeg de gehakte uien toe en bak ze goudbruin en zacht (ongeveer 5-7 minuten).

Step 3: Add ground beef

  • Voeg het rundergehakt toe en bak het rul en bruin.
  • Voeg de gehakte knoflook en The Spice Club Chili con Carne kruidenmix toe en bak dit 2 minuten mee.

Step 4: Add tomatoes and beer

  • Roer de tomatenblokjes en het bier door het gehaktmengsel en breng het aan de kook.
  • Voeg de gehakte groene paprika & chili pepers toe, zet het vuur laag en laat het 30-40 minuten zachtjes pruttelen.

Step 5: Add sweet potato/pumpkin and beans

  • Voeg de zoete aardappel of pompoenblokjes toe en laat nog 15-20 minuten doorkoken tot de blokjes zacht zijn.
  • Voeg de kidneybonen of bruine bonen toe in de laatste 5 minuten om ze goed door te warmen.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Step 6: Serving options

  • Serveer de chili con carne met tortillachips of rijst.
  • Voeg optionele toppings toe zoals verse koriander, avocado en/of geraspte kaas.

Tips:

  • Voor een mildere versie: Gebruik minder chilipepers of laat ze weg.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl