The Spice Club romige pompoen soep

The Spice Club romige pompoen soep

Recipe

Geniet van een verwarmende kom The Spice Club Pumpkin Spice Soep. Deze romige pompoensoep combineert de zoetheid van geroosterde pompoen met de rijke smaken van kokosmelk en een vleugje ahornsiroop of honing. Afgewerkt met knapperige pompoenpitten voor een perfecte maaltijd.

ingredients

4 Persons

  • 4 eetlepels olijfolie, verdeeld
  • 1 grote gele ui, gesnipperd
  • 4 grote of 6 middelgrote teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 theelepels The Spice Club Pumpkin Spice Mix
  • Versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • 120 ml volle kokosmelk of kookroom (light)
  • 2 eetlepels ahornsiroop of honing
  • 30 g pompoenpitten, geroosterd
  • 4 tl The Spice Club Green Goddes mix met 1 liter water (of andere zoutarme groentebouillon)

Als je voorgesneden pompoenblokjes gebruikt voor de, heb je ongeveer 1,5 kg pompoenblokjes nodig.

preparation

Pompoen voorbereiden:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Halveer de pompoen, verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in grove stukken.
  • Leg de pompoenstukken op een bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze 35-40 minuten tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.

Soepbasis maken:

  • Verhit de resterende 2 eetlepels olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui tot deze glazig is, voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Voeg de geroosterde pompoen toe, samen met de Pumpkin Spice Mix en versgemalen zwarte peper. Roer goed door.

Soep koken:

  • Giet 1 liter water en de green goddess mix (of groentebouillon) erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken zodat de smaken goed kunnen mengen.

Soep pureren en afmaken:

  • Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
  • Roer de kokosmelk of room en de ahornsiroop of honing erdoor.
  • Proef en breng indien nodig verder op smaak met peper.

Serveren:

  • Schep de soep in kommen en garneer met de geroosterde pompoenpitten.
  • Serveer direct met vers brood of een salade naar keuze.

Information about salt

At The Spice Club we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to dishes, you can of course. With our mixes, you at least have control over your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl