Coconut Vis Tomaten Bake

Coconut Vis Tomaten Bake

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recipe

Deze Coconut Vis Tomaten Bake combineert sappige visfilets met geroosterde tomaten en een romige, pittige kokossaus, voor een heerlijk en eenvoudig ovengerecht.

ingredients

4 persons

  • 180 ml ongezoete kokosmelk
  • 1 stuk verse gember (2,5 cm), fijn geraspt
  • 1 teentje knoflook, fijn geraspt
  • 1 eetlepel honing
  • 2 limoenen (sap van 2 limoenen)
  • 60 g gehakte koriander
  • 4 visfilets (ongeveer 170 g per stuk) zoals snapper, schelvis, zeebaars, bot, sablefish of zalm (met of zonder vel)
  • 2 pints (ongeveer 600 g) cherrytomaten of druiventomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 6 theelepels The Spice Club Thai kruidenmix
  • the spice club coco & hazel (optioneel ter garnering)

preparation

Stap 1: Voorbereiding van de marinade

  • Meng in een kom de kokosmelk, geraspte gember, geraspte knoflookthe spice club thai, honing en het sap van 1 limoen.
  • Voeg de helft van de gehakte koriander toe en roer goed door.

Stap 2: Voorbereiden van de vis

  • Leg de visfilets in een ondiepe schaal en giet de kokosmelkmarinade erover. Zorg ervoor dat de vis volledig bedekt is met de marinade.
  • Dek de schaal af en laat de vis minimaal 15-30 minuten marineren in de koelkast.

Stap 3: Voorbereiden van de tomaten

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
  • Strooi 2 tl The Spice Club Thai kruidenmix over de tomaten en meng goed door.
  • Rooster de tomaten 10-12 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze beginnen te barsten.

Stap 4: Bakken van de vis

  • Haal de tomaten uit de oven en leg de gemarineerde visfilets bovenop de tomaten in de ovenschaal.
  • Giet de resterende marinade over de vis.
  • Bak de vis in de oven voor 15-20 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets, totdat de vis gaar en sappig is.

Stap 5: Serveren

  • Haal de schaal uit de oven en knijp de tweede limoen over de vis.
  • Garneer met de overgebleven gehakte koriander en the spice club coco & hazel.
  • Serveer direct met rijst om de heerlijke saus op te dippen.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl