Green Goddess Pasta Salade Zomer Editie

Green Goddess Pasta Salade Zomer Editie

Recipe

Geniet van deze verfrissende Green Goddess pasta salade, boordevol verse ingrediënten zoals spinazie, basilicum, asperges en komkommer. Perfect voor een zomerse maaltijd!

ingredients

4 persons

  • 450 gram korte pasta, zoals fusillini of casarecce
  • 180 ml mayonaise
  • 120 ml extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap (van 1 citroen)
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 60 ml los verpakte basilicumblaadjes + 6 grof gehakt
  • 2 kopjes grof gehakte spinazie
  • 4 theelepels The Spice Club Green Goddess mix
  • 60 ml grof gehakte bieslook
  • 225 gram asperges, gesnoeid, gehalveerd en vervolgens in stukken van 2,5 cm gehakt
  • 1½ kopjes gehakte peultjes of 1 kopje ontdooide zoete erwten
  • ½ Engelse komkommer of 4 Perzische komkommers, in blokjes
  • 1 kop ontpitte en gehalveerde Castelvetrano-olijven (optioneel)

preparation

Stap 1: Pasta koken

  • Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
  • Voeg de pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot de pasta al dente is (beetgaar).
  • Giet de pasta af en spoel deze af onder koud water. Laat de pasta goed uitlekken en zet opzij.

Stap 2: Dressing maken

  • Doe de mayonaise, The Spice Club Green Goddess mix, olijfolie, citroensap, zout, peper, knoflook, Dijonmosterd, handje basilicum en 2 handen spinazie in een blender.
  • Blend tot een gladde dressing.

Stap 3: Groenten voorbereiden

  • Snijd de asperges in stukken van 2,5 cm en hak de overige groenten (komkommer, peultjes) in stukjes.
  • Hak de bieslook en de resterende basilicum grof.

Stap 4: Salade samenstellen

  • Doe de gekookte en afgekoelde pasta in een grote kom.
  • Voeg de gehakte basilicum, de resterende spinazie, bieslook, asperges, peultjes, komkommer en olijven (indien gebruikt) toe aan de kom.
  • Giet de dressing over de pasta en groenten.

Stap 5: Mengen en serveren

  • Meng alles goed door elkaar zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is. Garneer met The Spice Club topping voor extra smaak en crunch.
  • Serveer direct of bewaar de salade in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal 5 dagen.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl