Gegrilde honey chicken BBQ editie

Grilled Honey Chicken BBQ edition

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

This recipe for grilled Honey Chicken with Sriracha-Brown sugar sauce is a taste explosion! Marinate the chicken in a mixture of lemongrass, garlic and ginger, grill to juicy and perfectly seasoned, and serve with a spicy Sriatha sauce and a refreshing spring onion. A wonderful combination of Asian flavors that will certainly surprise your taste buds. Perfect for a summer barbecue or a weekday meal where you want to make an impression.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 5 cm gember
  • 6-8 teentjes knoflook
  • 4 el the spice club chicken
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel (olijf) olie, zoals plantaardige olie, plus extra voor de grill
  • 1 eetlepel zout (optioneel)
  • 1 kilo kipfilet

Sracha-brown sugar sauce:

  • 1 eetlepel kop bruine suiker (optioneel)
  • 1 eetelep kop sojasaus of tamari
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel sriracha
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • 1 teentje knoflook, geperst

Spring-onion oil:

  • 1 bosje lente-uitjes, gehakt
  • 1 eetlepel sojasaus of tamari
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels plantaardige olie

preparation

  1. Maak eerst de marinade. Snij de knoflook en gember fijn. In een kom combineer je de the spice club chicken, gember, knoflook, honing, olie en zout (optioneel). Mix tot een gladde pasta ontstaat.
  2. Plaats de kip in een grote kom en bedek met de marinade. Zorg ervoor dat de kip gelijkmatig bedekt is. Dek de kom af en zet minstens 1 uur in de koelkast, maar bij voorkeur een nacht om de smaken goed te laten intrekken.
  3. Terwijl de kip marineert, bereid je de sauzen voor. Meng voor de Sriracha-Bruine Suikersaus alle ingrediënten in een kleine sauspan en verwarm op laag vuur tot de suiker volledig is opgelost. Zet apart om af te koelen.
  4. Voor de Lente-Ui Olie, combineer alle ingrediënten in een kom en laat de smaken minstens 30 minuten intrekken.
  5. Verwarm de bbq of oven voor op 180 graden en haal de gemarineerde kip uit de koelkast.
  6. Grill de kip in de oven op de BBQ ongeveer 10 minuten per kant, of tot hij gaar is (en een interne temperatuur van 75°C bereikt). Breng regelmatig de resterende marinade aan tijdens het grillen voor extra smaak.
  7. Haal de kip uit de oven en laat deze enkele minuten rusten voordat je hem serveert.
  8. Serveer de gegrilde Honey Chicken met de Sriracha-Bruine Suikersaus en de Lente-Ui Olie aan de zijkant. Garneer eventueel met extra gehakte lente-ui. Geniet ervan!

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl