Kokos Curry Rijst met Witvis

Kokos Curry Rijst met Witvis

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recipe

Deze Indiase kedgeree met kokosrijst en witvis combineert zachte basmatirijst, kruidige curry en sappige kabeljauw voor een heerlijk comfortfood gerecht. Perfect voor elke avond!

ingredients

4 persons

  • 340 g kabeljauwfilets, in stukken van 2,5 cm gesneden
  • 200 g basmatirijst
  • 1 middelgrote rode ui, dun gesneden
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 4 theelepels The Spice Club Curry
  • 240 ml ongezoete kokosmelk
  • 120 g bevroren erwten
  • 2 grote eieren
  • Dun gesneden bosuitjes en limoenpartjes, voor garnering

preparation

Stap 1: Koken van de Rijst

  • Spoel de basmatirijst onder koud water totdat het water helder is.
  • Breng 375 ml water aan de kook in een pan en voeg de gewassen rijst toe.
  • Voeg de kokosmelk toe, dek de pan af en zet het vuur laag. Laat de rijst 15-20 minuten zachtjes koken tot deze gaar is. Proef of de rijst gaar is, voeg wanneer nodig extra water toe totdat rijst gaar is. Zet opzij en laat afgedekt rusten.

Stap 2: Bakken van de Vis

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesneden rode ui toe en bak 3-4 minuten tot deze zacht en doorschijnend is.
  • Strooi de The Spice Club Curry over de uien en bak nog 1 minuut tot het aromatisch is.
  • Voeg de stukken kabeljauw toe aan de pan en bak 4-5 minuten, af en toe voorzichtig roerend, tot de vis gaar is en begint te vlokken.

Stap 3: Toevoegen van de Erwten

  • Voeg de bevroren erwten toe aan de pan met de vis en kook nog 2-3 minuten tot de erwten ontdooid en doorgewarmd zijn.

Stap 4: Koken van de Eieren

  • Breng een kleine pan met water aan de kook en voeg de eieren toe. Kook de eieren 7-8 minuten voor een zachtgekookt resultaat.
  • Spoel de eieren onder koud water, pel ze en snijd ze in helften.

Stap 5: Samenstellen van de Kedgeree

  • Voeg de gekookte rijst toe aan de pan met de vis en de erwten, en roer voorzichtig zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Verdeel de kedgeree over de borden en leg op elk bord een half ei.
  • Garneer met dun gesneden bosuitjes en serveer met een partje limoen.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl