Loaded Zoete Aardappel met Pulled Chicken & Cashew Saus

Loaded Zoete Aardappel met Pulled Chicken & Cashew Saus

December Deals Korting tot 35%

Recipe

Deze loaded zoete aardappels met pulled chicken, boerenkool en een romige chipotle cashew saus zijn een heerlijke en voedzame maaltijd, vol smaak en perfect voor elke dag!

ingredients

4 persons

Voor de zoete aardappels:

  • 4 middelgrote zoete aardappels
  • 400 g kip
  • 2 eetlepels olijf- of kokosolie
  • 200 g spinazie of boerenkool, stelen verwijderd en grof gehakt
  • 1 middelgrote ui, dun gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 avocado, in plakjes
  • Verse koriander, ter garnering

Voor de chipotle cashew saus:

  • 150 g rauwe cashewnoten (vooraf 2 uur geweekt in water)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 theelepels The Spice Club Potato kruidenmix
  • 1 (chipotle) peper (uit blik of vers)
  • 3 eetlepels vers citroensap (van 2 citroenen)
  • 1 teentje knoflook

preparation

Stap 1: Zoete aardappels bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Prik met een vork een paar gaatjes in de zoete aardappels (of snij ze open) en leg ze op een bakplaat. Bak gedurende 60 minuten, tot ze zacht zijn.

Stap 2: Chipotle cashew saus maken

  • Doe de geweekte cashewnoten, tomatenpuree, The Spice Club Potato kruidenmix, chipotle peper, citroensap en knoflook in een blender.
  • Voeg een beetje water toe en mix tot een gladde saus. Voeg meer water toe als de saus te dik is.

Stap 3: Kip bereiden

  • Leg de kipfilets in een grote pan.
  • Voeg genoeg water toe zodat de kip volledig ondergedompeld is.
  • Breng het water aan de kook op middelhoog vuur.
  • Zodra het water kookt, zet het vuur lager en laat de kip zachtjes pruttelen. Dek de pan af en kook de kip ongeveer 15 minuten totdat gaar is
  • Haal de pan van het vuur en laat de kipfilets 5 minuten rusten.
  • Leg de kip op een snijplank en gebruik twee vorken om de kip in dunne reepjes te trekken.

Stap 4: Groenten bereiden

  • Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de knoflook en gehakte boerenkool of spinazie toe en roerbak totdat deze geslonken is, ongeveer 3-4 minuten.
  • Voeg de gescheurde kip toe en warm kort door.

Stap 5: Zoete aardappels vullen

  • Snijd de gebakken zoete aardappels doormidden en leg ze op een bord.
  • Vul elke aardappel met het kip- en spinzie of boerenkoolmengsel.
  • Besprenkel met de chipotle cashew saus en garneer met avocado en verse koriander.

Luxury stock pots

We are regularly asked why there is no salt in our products, but sometimes there is in the recipes. Read more about this and how reducing salt intake contributes to your health & wallet via the link below.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl