Texas Style Kip Vleugeltjes

Texas Style Kip Vleugeltjes

Recipe

Geniet van de perfecte balans tussen zoet, pittig en rokerig met deze BBQ-Style Kipvleugeltjes. Deze vleugeltjes worden heerlijk gemarineerd in een zelfgemaakte BBQ-saus op basis van ketchup, bruine suiker en de Cajun Rub van The Spice Club. Perfect voor een zomerse barbecue of een gezellige avondmaaltijd!

ingredients

4 persons

  • 250 ml ketchup
  • 50 g bruine suiker (optioneel)
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 2 eetlepels Worcestershire-saus
  • 4 eetlepels The Spice Club American Rub
  • Zout en peper naar smaak
  • 800 g kipdijfilets zonder bot en vel

preparation

  1. Maak de BBQ-saus: Meng in een kom de ketchup, bruine suiker, appelazijn, Worcestershire-saus en The Spice Club Cajun Rub. Roer goed tot alles goed gemengd is. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  2. Marineer de kip: Leg de kipdijfilets in een grote kom of hersluitbare zak en giet de helft van de BBQ-saus erover. Zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is met de saus. Laat de kip minstens 30 minuten tot 1 uur marineren in de koelkast (langer mag ook voor meer smaak).
  3. Verwarm de grill (of oven op 200 °C) en haal de kip uit de marinade. Gooi de gebruikte marinade weg om kruisbesmetting te voorkomen.
  4. Grill de kipdijfilets op middelhoog vuur gedurende 5-7 minuten per kant, totdat ze volledig gaar zijn en een interne temperatuur van 75 °C hebben bereikt. Tijdens het grillen kun je de kip af en toe bestrijken met wat van de overgebleven BBQ-saus voor extra smaak.
  5. Serveer de kipvleugeltjes warm, met de rest van de BBQ-saus aan de zijkant voor dippen.

Luxury stock pots

We are regularly asked why there is no salt in our products, but sometimes there is in the recipes. Read more about this and how reducing salt intake contributes to your health & wallet via the link below.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl