The Spice Club Tandoori Chicken

The Spice Club Tandoori Chicken

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recipe

Tandoori kip met The Spice Club Tandoori kruidenmix, gegrild tot perfectie en geserveerd met frisse citroenpartjes. Een smaakvolle en gezonde klassieker.

ingredients

4 persons

  • 4 kippenbouten met bot (ongeveer 900 g)
  • 80 ml vers citroensap (van 1 tot 2 citroenen)
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 cm verse gember, geschild
  • 4 tl The Spice Club Tandoori kruidenmix
  • 2 el ongezouten boter of olijfolie
  • Citroenpartjes, voor serveren
  • Bosje verse koriander (optioneel ter garnering)

preparation

Maak de marinade

Pers de knoflook en rasp de gember fijn. Meng dit met het citroensap en de The Spice Club Tandoori kruidenmix in een kom.

Marineer de kip

Wrijf de kippenbouten goed in met de marinade en zorg ervoor dat elk stuk goed bedekt is. Dek af en laat de kip minimaal 1 uur marineren in de koelkast, maar bij voorkeur 4 tot 6 uur voor extra smaak.

Verwarm de oven

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bestrijk met ghee

Haal de kip uit de marinade en leg ze op de bakplaat. Bestrijk de kippenbouten met de gesmolten boter of olijfolie.

Bak de kip

Rooster de kip in de oven gedurende 35-40 minuten, of totdat de kip volledig gaar is en een interne temperatuur van 75°C heeft bereikt. Zet de laatste paar minuten de grill aan om de kip een krokante, goudbruine korst te geven.

Serveren

Serveer de tandoori kip met citroenpartjes en eventueel wat verse kruiden zoals koriander.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl