Tandoori kip met The Spice Club Tandoori kruidenmix, gegrild tot perfectie en geserveerd met frisse citroenpartjes. Een smaakvolle en gezonde klassieker.
ingredients
4 persons
4 kippenbouten met bot (ongeveer 900 g)
80 ml vers citroensap (van 1 tot 2 citroenen)
4 teentjes knoflook
5 cm verse gember, geschild
4 tl The Spice Club Tandoori kruidenmix
2 el ongezouten boter of olijfolie
Citroenpartjes, voor serveren
Bosje verse koriander (optioneel ter garnering)
preparation
Maak de marinade
Pers de knoflook en rasp de gember fijn. Meng dit met het citroensap en de The Spice Club Tandoori kruidenmix in een kom.
Marineer de kip
Wrijf de kippenbouten goed in met de marinade en zorg ervoor dat elk stuk goed bedekt is. Dek af en laat de kip minimaal 1 uur marineren in de koelkast, maar bij voorkeur 4 tot 6 uur voor extra smaak.
Verwarm de oven
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestrijk met ghee
Haal de kip uit de marinade en leg ze op de bakplaat. Bestrijk de kippenbouten met de gesmolten boter of olijfolie.
Bak de kip
Rooster de kip in de oven gedurende 35-40 minuten, of totdat de kip volledig gaar is en een interne temperatuur van 75°C heeft bereikt. Zet de laatste paar minuten de grill aan om de kip een krokante, goudbruine korst te geven.
Serveren
Serveer de tandoori kip met citroenpartjes en eventueel wat verse kruiden zoals koriander.
Nieuwe mixen
Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.