Kip gehaktballetjes met curry saus (Keto-Friendly)

Kip gehaktballetjes met curry saus (Keto-Friendly)

Recipe

Ontdek heerlijke kalkoengehaktballetjes in curry saus met The Spice Club Thaise kruidenmix. Gezond, smaakvol en eenvoudig te bereiden. Perfect voor een snelle, voedzame maaltijd. Probeer het recept vandaag nog en geniet van pure smaken!

ingredients

4 persons

Gehaktballetjes:

  • 600 gram gemalen kalkoen of kip
  • bosje fijngehakte verse basilicumblaadjes
  • 2 bosuitjes, wit en groen deel, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel suiker (optioneel)
  • Peper en zout naar smaak
  • 4 theelepels The Spice Club Thaise kruidenmix
  • 2 eetlepels olie

Curry Saus:

  • 1 fijngehakte ui
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels The Spice Club Thaise kruidenmix
  • 2 blikken (400 ml elk) volle kokosmelk, goed geschud
  • 3 eetlepels vers limoensap (van 2 limoenen)
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel suiker (optioneel)
  • Peper en zout naar smaak
  • bosje verse basilicumblaadjes, plus extra voor garnering
  • Gekookte rijst of geroosterde groenten, voor serveren
  • The spice club Coco & Hazel (Ter garnering)
  • 400 gram Rijst (optioneel voor een niet-keto variant)

preparation

Als je dit gerecht met rijst maakt, start dan met het koken van de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Gehaktballetjes:

  1. Meng in een grote kom het gemalen kalkoen- of kippenvlees met de fijngehakte basilicum, bosuitjes, knoflook, vissaus, maïzena, suiker, peper, zout en The Spice Club Thaise kruidenmix. Meng goed totdat alles goed is opgenomen.
  2. Vorm met je handen gehaktballetjes van ongeveer 2,5 cm doorsnee.
  3. Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes in porties toe en bak ze rondom goudbruin en gaar, ongeveer 6-8 minuten per portie. Haal ze uit de pan en zet apart.

Rode Curry Saus:

  1. Gebruik dezelfde koekenpan en voeg indien nodig wat extra olie toe. Voeg de fijngehakte gele ui toe en bak totdat ze zacht en doorschijnend zijn, ongeveer 5 minuten.
  2. Voeg de fijngehakte knoflook en The Spice Club Thaise kruidenmix toe en bak nog eens 1-2 minuten totdat het geurig is.
  3. Voeg de kokosmelk, limoensap, vissaus, suiker, peper en zout toe. Breng het geheel aan de kook en laat het daarna op laag vuur sudderen gedurende 10 minuten.
  4. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat ze sudderen gedurende 5 minuten, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  5. Voeg de dun gesneden basilicumblaadjes toe en roer door de saus.

Serveren:

  1. Serveer de kalkoengehaktballetjes in de curry saus over gekookte rijst
  2. Garneer met the spice club coco & hazel, extra basilicumblaadjes en verse korianderblaadjes, indien gewenst.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl