The Spice Club Kip Kerrie Met Rijst

The Spice Club Kip Kerrie Met Rijst

Recipe

Een smaakvolle vadouvan chicken curry met kip, verse koriander en jasmijnrijst. Perfect voor een snelle, exotische maaltijd die iedereen zal verrassen!

ingredients

4 persons

  • 2 el boter of olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 6 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 tl The Spice Club Chicken Curry Mix
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 ml kippenbouillon
  • 600 g kipfilet of kippendijen, in hapklare stukjes gesneden
  • 150 ml zure room light (optioneel)
  • ½ bosje verse koriander, grof gehakt (optioneel)
  • 300 g jasmijnrijst

preparation

Rijst koken:

Kook de jasmijnrijst volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.

Ui en knoflook bakken:

Verhit de boter of olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte ui toe en bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

Kruiden en tomatenpuree toevoegen:

Voeg de The Spice Club Chicken Curry mix en tomatenpuree toe aan de pan. Roer goed door en laat alles 2 minuten bakken om de smaken vrij te laten komen.

Kip en bouillon toevoegen:

Voeg de kipstukjes toe en bak ze rondom bruin. Giet vervolgens de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat de curry 20-25 minuten sudderen, tot de kip gaar is.

Room en koriander toevoegen:

Roer de slagroom (als je die gebruikt) door de curry en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatste moment de verse koriander toe voor extra smaak.

Serveren:

Serveer de Kip Kerrie met de jasmijnrijst. Garneer eventueel met extra koriander.

Luxury stock pots

We are regularly asked why there is no salt in our products, but sometimes there is in the recipes. Read more about this and how reducing salt intake contributes to your health & wallet via the link below.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl