The Spice Club Kip Kerrie Met Rijst
Recipe
Een smaakvolle vadouvan chicken curry met kip, verse koriander en jasmijnrijst. Perfect voor een snelle, exotische maaltijd die iedereen zal verrassen!
ingredients
4 persons
- 2 el boter of olijfolie
- 1 middelgrote ui, fijngehakt
- 6 tenen knoflook, fijngehakt
- 4 tl The Spice Club Chicken Curry Mix
- 1 el tomatenpuree
- 500 ml kippenbouillon
- 600 g kipfilet of kippendijen, in hapklare stukjes gesneden
- 150 ml zure room light (optioneel)
- ½ bosje verse koriander, grof gehakt (optioneel)
- 300 g jasmijnrijst
preparation
Rijst koken:
Kook de jasmijnrijst volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
Ui en knoflook bakken:
Verhit de boter of olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte ui toe en bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
Kruiden en tomatenpuree toevoegen:
Voeg de The Spice Club Chicken Curry mix en tomatenpuree toe aan de pan. Roer goed door en laat alles 2 minuten bakken om de smaken vrij te laten komen.
Kip en bouillon toevoegen:
Voeg de kipstukjes toe en bak ze rondom bruin. Giet vervolgens de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat de curry 20-25 minuten sudderen, tot de kip gaar is.
Room en koriander toevoegen:
Roer de slagroom (als je die gebruikt) door de curry en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatste moment de verse koriander toe voor extra smaak.
Serveren:
Serveer de Kip Kerrie met de jasmijnrijst. Garneer eventueel met extra koriander.
recommendations
Contact
Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl
Free Shipping
Spend €40.00 for free shipping!
pay safely
We accept Visa, Mastercard, iDEAL