The Spice Club Kip Kerrie Met Rijst

The Spice Club Kip Kerrie Met Rijst

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recipe

Een smaakvolle vadouvan chicken curry met kip, verse koriander en jasmijnrijst. Perfect voor een snelle, exotische maaltijd die iedereen zal verrassen!

ingredients

4 persons

  • 2 el boter of olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 6 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 tl The Spice Club Chicken Curry Mix
  • 1 el tomatenpuree
  • 600 ml kippenbouillon
  • 900 g kipfilet of kippendijen, in hapklare stukjes gesneden
  • 150 ml zure room light (optioneel)
  • ½ bosje verse koriander, grof gehakt (optioneel)
  • 300 g jasmijnrijst

preparation

Rijst koken:

Kook de jasmijnrijst volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.

Ui en knoflook bakken:

Verhit de boter of olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte ui toe en bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

Kruiden en tomatenpuree toevoegen:

Voeg de The Spice Club Chicken Curry mix en tomatenpuree toe aan de pan. Roer goed door en laat alles 2 minuten bakken om de smaken vrij te laten komen.

Kip en bouillon toevoegen:

Voeg de kipstukjes toe en bak ze rondom bruin. Giet vervolgens de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat de curry 20-25 minuten sudderen, tot de kip gaar is.

Room en koriander toevoegen:

Roer de slagroom (als je die gebruikt) door de curry en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatste moment de verse koriander toe voor extra smaak.

Serveren:

Serveer de Kip Kerrie met de jasmijnrijst. Garneer eventueel met extra koriander.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl