Geroosterde tomaat & paprikasoep

Geroosterde tomaat & paprikasoep

Recept

Probeer deze heerlijke geroosterde paprika en tomatensoep met boterbonen. Eenvoudig en smaakvol recept met The Spice Club kruiden. Perfect voor een gezonde en makkelijke doordeweekse maaltijd.

ingredienten

4 Personen

Eiwit toevoegen

  • Vega variant: 1 blik witte bonen
  • Vlees variant: 300 gram Kipfilet (snij de kipfilet in blokjes en bak ongeveer 5-7 minuten totdat de kip gaar is. breng op smaak met peper & zout en voeg bij stap toe aan de soep)

bereiding

Stap 1: Voorbereiding van de Groenten

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Halveer de tomaten en snijd de paprika in stukken.
  • Voeg de gepelde teentjes knoflook toe.

Stap 2: Roosteren van de Groenten

  • Plaats de gehalveerde tomaten, stukken paprika en knoflookbol in een ovenschaal.
  • Besprenkel de groenten royaal met olijfolie en bestrooi met The Spice Club Italian kruidenmix.
  • Rooster de groenten gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3: Bereiding van de Soep

  • Doe de geroosterde groenten in een blender (zorg ervoor dat de blender hittebestendig is).
  • Mix de groenten tot een gladde soep.

Stap 4: Bereiden van de Soep

  • Verhit olijfolie in een grote pan.
  • Fruit de gesnipperde ui gedurende 2 minuten in de hete olie.
  • Voeg de gepureerde soep toe aan de pan.
  • Voeg eventueel wat water toe als je de soep te dik vindt.

Stap 5: Toevoegen van Boterbonen

  • Voeg het blik met boterbonen (voor de vega variant) of de gebakken kipstukjes (vlees variant) toe aan de soep.
  • Verwarm de soep nog 3-5 minuten.

Stap 6: Serveren

  • Garneer de soep eventueel met extra Italian kruiden, een scheutje kookroom en verse basilicum.
  • Serveer de soep met volkoren brood naar keuze.
  • Geniet van deze heerlijke Italiaanse soep!

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl