Caprese Salade

Caprese Salade

Recept

Geniet van een klassieke Caprese salade met sappige tomaten, verse mozzarella, basilicum en een balsamico-reductie. Deze frisse en smaakvolle Italiaanse salade, op smaak gebracht met olijfolie, knoflook en The Spice Club Italiaanse kruiden, is perfect als voorgerecht of lichte maaltijd. Snel te maken en heerlijk gezond!

ingredienten

4 Personen

  • 80 ml balsamicoazijn
  • 2 eetlepels lichte bruine suiker
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 225 g verse mozzarella, in plakjes
  • 680 g tomaten, in plakjes
  • ¼ kopje verse basilicumblaadjes
  • 4 tl The Spice Club Italiaanse kruidenmix
  • Versgemalen zwarte peper, naar smaak

bereiding

Stap 1: Balsamico-reductie maken

  • Verhit de balsamicoazijn en bruine suiker in een kleine pan op middelhoog vuur.
  • Breng aan de kook en laat het 5-7 minuten zachtjes inkoken tot het iets is ingedikt.
  • Haal van het vuur en laat afkoelen.

Stap 2: Tomaten en mozzarella voorbereiden

  • Snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakjes.

Stap 3: Salade samenstellen

  • Schik de tomaten en mozzarella afwisselend op een serveerschaal.
  • Strooi de verse basilicumblaadjes erover.

Stap 4: Dressing toevoegen

  • Meng de olijfolie met the spice club italian, de fijngehakte knoflook en sprenkel dit over de salade.
  • Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Stap 5: Serveer

  • Besprenkel de salade met de afgekoelde balsamico en serveer direct.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl