Romige Aardappel Soep

Romige Aardappel Soep

Recept

Geniet van deze romige aardappelsoep met prei en spek, verrijkt met The Spice Club Potato kruidenmix. Perfect voor een verwarmende maaltijd, afgemaakt met cheddar kaas en groene uien.

ingredienten

4 Personen

  • 1 bakje mage spekreepjes
  • 60 g ongezouten boter
  • 4 eetlepels The Spice Club Potato kruidenmix
  • 2 grote preien, alleen het witte en lichtgroene deel, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 30 g bloem
  • 900 g russet aardappelen, geschild en in blokjes van 2,5 cm gesneden
  • 1 liter kippenbouillon
  • 240 ml melk
  • 240 ml slagroom
  • Peper en zout naar smaak
  • 60 g geraspte (cheddar) kaas, plus extra voor serveren
  • 2 lente uien, dun gesneden voor serveren

bereiding

Geniet van deze romige aardappelsoep met prei en spek, verrijkt met The Spice Club Potato kruidenmix. Perfect voor een verwarmende maaltijd, afgemaakt met cheddar kaas en groene uien.Stap 1: Bereid het Spek

  • Verhit een grote soeppan op middelhoog vuur.
  • Voeg de blokjes spek toe en bak ze tot ze knapperig zijn.
  • Haal het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het spekvet in de pan.

Stap 2: Bak de Prei en Knoflook

  • Voeg de boter toe aan de pan met het spekvet en laat smelten.
  • Voeg de gehakte prei toe en bak 5-7 minuten tot ze zacht zijn.
  • Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog eens 1-2 minuten mee.

Stap 3: Maak de Roux

  • Strooi de bloem over de prei en knoflook, The Spice Club Potato kruidenmix en roer goed door.
  • Laat het mengsel 2-3 minuten koken tot de bloem goudbruin is.

Stap 4: Voeg de Aardappelen en Bouillon Toe

  • Voeg de blokjes aardappel toe aan de pan.
  • Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat de soep 20-25 minuten sudderen, of tot de aardappelen zacht zijn.

Stap 5: Voeg Melk en Room Toe

  • Voeg de melk en slagroom toe aan de soep en roer goed door.
  • Breng de soep opnieuw aan de kook en laat 5-10 minuten zachtjes koken.

Stap 6: Pureer de Soep

  • Gebruik een staafmixer om de soep gedeeltelijk te pureren, zodat deze dik en romig wordt, maar nog wel stukjes aardappel bevat.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Stap 7: Voeg Kaas Toe en Serveer

  • Roer de geraspte cheddar kaas door de soep tot deze gesmolten is.
  • Schep de soep in kommen en garneer met de knapperige spekjes, extra geraspte cheddar kaas en dun gesneden groene uien.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl