Gebakken Aardappels met Kaas en Spekjes

Gebakken Aardappels met Kaas en Spekjes

Recept

Deze Gebakken Aardappels met Kaas en Bacon zijn het ultieme comfortfood. Over gebakken aardappelen, gecombineerd met gesmolten cheddar kaas en krokante bacon, maken dit gerecht tot een feest voor elke liefhebber van hartige gerechten. De toevoeging van The Spice Club Potato Mix geeft de aardappelen een extra smaakboost, terwijl de zure room en verse groene uien het geheel mooi afmaken.

ingredienten

4 Personen

  • 4-8 grote (zoete) aardappelen (ongeveer 800 g)
  • 300 g spekjes
  • 200 g geraspte cheddar kaas
  • 200 ml creme fraiche light
  • 4 bosuitjes, gehakt
  • 4 theelepels The Spice Club Potato Mix

bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schrob de aardappelen goed schoon en prik er een paar keer in met een vork of snij ze in het midden open. Leg de aardappelen op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 45-60 minuten, of totdat ze zacht zijn van binnen en knapperig van buiten.
  3. Bak de spekjes in een koekenpan op middelhoog vuur tot deze goudbruin en krokant is. Voeg de laatste inutt 1 tl the spice club potato toe. Laat de bacon uitlekken op keukenpapier.
  4. Snijd de gebakken aardappelen doormidden en schep voorzichtig het binnenste deel eruit, laat een dunne laag aardappel achter aan de randen.
  5. Meng in een kom de uitgeholde aardappel met creme fraiche, de helft van de geraspte cheddar, 3 tl The Spice Club Potato Mix, en een deel van de gehakte bosuitjes. Roer alles goed door tot een smeuïg geheel.
  6. Vul de aardappelschillen met het aardappelmengsel en bestrooi met de resterende cheddar kaas en verkruimelde bacon.
  7. Zet de gevulde aardappelen terug in de oven en bak nog eens 10-15 minuten, of totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.
  8. Garneer met de resterende bosuitjes en serveer warm.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl