The Spice Club Souvlaki met Zelfgemaakte Tzatziki

Der Spice Club Souvlaki mit hausgemachtem Tzatziki

Top -Angebote

Vorübergehend steigende Rabatte auf beliebte Pakete!

➔ Nutzen Sie jetzt den Vorteil

Rezept

Probieren Sie dieses griechische Souvlaki mit hausgemachtem Tzatziki! Gegrilltes mariniertes Hähnchen kombiniert mit cremigem Tzatziki, serviert mit Fladenbrot. Ein Favorit, der einfach zuzubereiten und voller Geschmack ist!

zutaten

4 Personen

Ingrediënten voor de Souvlaki:

  • 150 ml Griekse yoghurt (laag in vet)
  • 50 ml olijfolie, plus extra om de grill in te smeren
  • 4 tl The Spice Club Gyros kruidenmix
  • 1 citroen, plus extra citroenpartjes voor serveren (optioneel)
  • 600 g kipfilet of kippendijen, zonder bot en vel
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel)
  • Geroosterd pitabrood, voor serveren

Ingrediënten voor de Zelfgemaakte Tzatziki:

  • 250 ml Griekse yoghurt (vol of laag in vet)
  • 1 komkommer, geraspt en uitgelekt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl witte wijnazijn (optioneel)
  • Handvol verse dille, fijngehakt (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak

vorbereitung

Stap 1: Maak de marinade voor de kip

  • Meng de Griekse yoghurt, olijfolie, The Spice Club Gyros kruidenmix en het sap van 1 citroen in een grote kom.
  • Voeg de kipfilet of kippendijen, in blokjes gesneden, toe aan de marinade. Roer goed door zodat alle stukken kip bedekt zijn. Dek af en laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast (langer voor meer smaak).

Stap 2: Maak de tzatziki

  • Rasp de komkommer en knijp overtollig vocht eruit.
  • Meng in een kom de geraspte komkommer met de Griekse yoghurt, knoflook, olijfolie, citroensap, witte wijnazijn, dille, en een snufje zout en peper. Zet de tzatziki in de koelkast tot gebruik.

Stap 3: Verwarm de grill

  • Verhit een (grill)pan of barbecue op middelhoog vuur en bestrijk licht met olijfolie.

Stap 4: Grill de kipspiesen

  • Rijg de gemarineerde kip aan metalen of houten spiesen (gebruik bij houten spiesen 30 minuten weken in water om verbranden te voorkomen).
  • Gril de kipspiesen 10-12 minuten, draai ze halverwege om, totdat de kip goudbruin en gaar is.

Stap 5: Serveren

  • Haal de kipspiesen van de grill en leg ze op een serveerschaal. Garneer met fijngehakte peterselie.
  • Serveer met geroosterd pitabrood en de zelfgemaakte tzatziki. Optioneel: voeg extra citroenpartjes toe voor een frisse touch.

Eet smakelijk!

Informationen zum Thema Salz

Bei The Spice Club fügen wir unseren Produkten kein Salz hinzu, weil wir 100 % reine Zutaten anbieten möchten, frei von billigen Füllstoffen wie Salz und Zucker.

Wenn Sie Ihre Gerichte salzen möchten, können Sie das natürlich tun. Mit unseren Mischungen können Sie Ihre Salzaufnahme je nach Geschmack und gesundheitlichen Vorlieben steuern.

Kontakt

Haben Sie eine Frage? Schreiben Sie uns eine E-Mail an info@thespiceclub.nl