Bloemkool Curry

Bloemkool Curry

Recipe

Heerlijke bloemkool curry in een romige kokosmelksaus, geserveerd met rijst of naan. Een eenvoudig en smaakvol gerecht voor elke dag.

ingredients

4 persons

  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 middelgrote ui, in blokjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel verse gember, fijngesneden
  • 4 eetlepels The Spice Club Curry
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
  • 2 blikken (400 ml per blik) kokosmelk
  • 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
  • Gekookte rijst, voor serveren (optioneel)
  • the spice club coco&hazel (voor garnering)
  • Fijngehakte koriander, voor serveren (optioneel)
  • Warm naanbrood, voor serveren (optioneel)

preparation

Stap 1: Voorbereiding

  • Snijd de ui in blokjes, hak de knoflook fijn en rasp de gember. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en zet apart.

Stap 2: Bakken van ui, knoflook en gember

  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui toe en bak tot deze zacht en doorschijnend is, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de knoflook en gember toe en bak nog 2 minuten, tot ze geuren.

Stap 3: Kruiden en tomaten toevoegen

  • Voeg The Spice Club Curry toe aan de pan en bak 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door. Laat het geheel 5 minuten sudderen.

Stap 4: Kokosmelk en bloemkool toevoegen

  • Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Zet het vuur laag en laat de curry 20-25 minuten sudderen, of tot de bloemkool zacht is.

Stap 5: Serveren

  • Serveer de bloemkool curry met gekookte rijst en/of warm naanbrood.
  • Garneer met fijngehakte koriander en the spice club coco & hazel

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl