Chicken Picatta

Chicken Piccata

Subheading

Multi-column

Top deals

Temporary increasing discounts on popular bundles!

➔ take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Try this delicious chicken piccata, perfectly seasoned with The Spice Club Italian spice mix, served with a creamy lemon caps sauce. Quick and easy to make!

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 900 g kipfilets, zonder vel en botten, gevlinderd voor dunnere stukken
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 theelepels The Spice Club Italian kruidenmix
  • 120 g bloem
  • 10 eetlepels ongezouten boter
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 eetlepel gehakte knoflook (van 4-6 teentjes)
  • 360 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel citroenrasp (van 1 citroen), plus extra naar smaak
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
  • Verse peterselie, gehakt, optioneel

preparation

Step 1: Preparing the chicken

  • Kruid de kipfilets met zout, peper en The Spice Club Italian kruidenmix.
  • Haal de kipfilets door de bloem, zorg ervoor dat ze aan alle kanten goed bedekt zijn. Schud overtollige bloem eraf.

Step 2: Bake the chicken

  • Verhit 2 eetlepels boter en 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kip toe en bak 3-4 minuten aan elke kant, of totdat ze goudbruin en gaar zijn. Bak de kip indien nodig in porties. Haal de kip uit de pan en zet opzij.

Step 3: Make the sauce

  • Voeg de resterende 2 eetlepels olijfolie toe aan dezelfde pan. Voeg de gehakte sjalot en knoflook toe en bak 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
  • Giet de kippenbouillon erbij en roer goed, zorg ervoor dat je alle gebruinde stukjes van de bodem van de pan losmaakt. Breng aan de kook.
  • Voeg de citroenrasp, citroensap en kappertjes toe. Laat 5 minuten sudderen totdat de saus iets is ingedikt.

Step 4: Combine the chicken and sauce

  • Voeg de gebakken kip terug in de pan en schep de saus erover. Laat de kip een paar minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.

Step 5: Serve

  • Haal de pan van het vuur en voeg de resterende 8 eetlepels boter toe, roer tot de boter volledig is gesmolten en de saus romig is.
  • Garneer met gehakte peterselie en extra citroenrasp naar smaak.
  • Serveer direct.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl