Courgette-bootjes in tomaten saus

Zucchini boats in tomato sauce

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

These Italian zucchini boats combine the rich flavors of a creamy tomato and cheese sauce with the fresh texture of zucchini, which ensures a tasteful and nutritious meal.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 4 middelgrote courgettes, in de lengte gehalveerd
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 450 gram kipgehakt
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels The Spice Club Pasta Perfection kruidenmix
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik (400 gram) gezeefde tomaten
  • 240 ml kookroom light
  • 50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 handenvol boerenkool, stelen verwijderd en in kleine stukjes gescheurd
  • 200 gram geraspte mozzarella
  • Bosje verse basilicumblaadjes (optioneel)

preparation

Preparation:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Gebruik een lepel om het vruchtvlees uit het midden van de courgettehelften te verwijderen, zodat er 'bootjes' ontstaan. Laat ongeveer 1 cm van het vruchtvlees aan de randen zitten om de stevigheid te behouden.
  • Leg de uitgeholde courgettes in een ovenschaal of oven bestendige pan, bestrijk ze met de olijfolie
  • Bak de courgettes 10 minuten in de voorverwarmde oven om ze voor te garen.

Preparing filling:

  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg het kipgehakt toe. Bak het gehakt rul en goudbruin.
  • Voeg de fijngehakte knoflook en The Spice Club Pasta Perfection kruidenmix toe aan het gehakt en bak nog 1-2 minuten mee tot de geuren vrijkomen.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en bak een minuut mee om de smaak te verdiepen.
  • Voeg de gezeefde tomaten, kookroom en geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed door en breng het mengsel aan de kook.
  • Voeg de stukjes boerenkool toe en laat het geheel sudderen tot de saus iets is ingedikt en de boerenkool geslonken is, ongeveer 5 minuten.
  • Proef en breng op smaak met zout en peper indien gewenst.

Filling zucchini boats:

  • Haal de voorgebakken courgettes uit de oven.
  • Vul elke courgettehelft royaal met het toamten kip- en groentemengsel.
  • Bestrooi de gevulde courgettes met de geraspte mozzarella.

Bake:

  • Plaats de ovenschotel of pan terug in de oven en bak de gevulde courgettes gedurende 15-20 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is en de courgettes gaar zijn.

Serve:

  • Haal de courgettebootjes uit de oven en laat ze enkele minuten afkoelen.
  • Garneer met de vers gesneden basilicumblaadjes en serveer direct.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl