Frisse Limoen Pasta met Kikkererwten

Frisse Limoen Pasta met Kikkererwten

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Frisse limoenpasta met kikkererwten, peterselie en Parmezaanse kaas. Een lichte en voedzame maaltijd met The Spice Club Pasta Perfection mix – snel, gezond en ideaal voor doordeweeks.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 4 tl The Spice Club Pasta Perfection mix
  • 225 g fusilli of andere stevige korte pasta (volkoren kan ook)
  • 300 g gekookte kikkererwten (uit pot of zelfgekookt)
  • 60 ml extra vierge olijfolie (+ extra voor serveren)
  • 2 teentjes knoflook, geplet en gepeld
  • ½ ui, fijngesneden
  • 350 ml kookvocht van kikkererwten (gebruik geen vocht uit blik)
  • 90 g verse peterselie (± 1 grote bos), blaadjes geplukt (optioneel)
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt (+ extra voor serveren)
  • 1 el ongezouten roomboter
  • Fijn geraspte schil van ½ citroen
  • Zwarte peper naar smaak

preparation

Stap 1
Breng een grote pan water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook tot net onder al dente. Giet af en zet apart.

Stap 2
Doe de kikkererwten in een kom en plet ze licht met een vork of aardappelstamper tot ze half gekneusd zijn.

Stap 3
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 2 minuten tot goudbruin en geurig. Voeg de ui, Pasta Perfection mix toe. Bak 8–10 minuten tot de ui zacht is. Roer de kikkererwten en het kookvocht of bouillon erdoor. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen tot het meeste vocht is verdampt.

Stap 4
Voeg de pasta en peterselie toe en roer goed door. Laat 1–2 minuten koken zodat de pasta de saus opneemt. Meng snel de Parmezaan, boter, citroenrasp en zwarte peper erdoor.

Stap 5
Serveer direct, besprenkeld met extra olijfolie en bestrooid met extra Parmezaan.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl