Groene Linzen Salade

Groene Linzen Salade

Recipe

Deze frisse linzensalade met komkommer, tomaat en een kruidige dressing op basis van The Spice Club Maroc kruiden is heerlijk als gezonde lunch, diner of bijgerecht.

ingredients

4 persons

  • 300 g groene linzen
  • 4 tl The Spice Club Maroc kruidenmix
  • ½ tl versgemalen zwarte peper
  • 120 ml extra vierge olijfolie
  • 2 el ongefilterde appelciderazijn
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1½ kopje fijngesneden komkommer
  • 170 g druiventomaten, gehalveerd of in vieren
  • ⅓ kopje fijngesneden rode ui
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • ⅓ kopje fijngehakte verse platte peterselie (optioneel)
  • 2 el vers geperst citroensap (van 1 citroen)
  • 170 g verkruimelde feta (optioneel)

preparation

Kook de linzen

Spoel de linzen af en kook ze in ruim water ongeveer 20-25 minuten tot ze gaar maar nog stevig zijn. Giet af en laat afkoelen.

Maak de dressing

Meng in een kleine kom de olijfolie, appelciderazijn, suiker, citroensap, The Spice Club Maroc kruidenmix, en zwarte peper. Roer goed door.

Bereid de groenten

Snijd de komkommer, tomaten, en rode ui fijn. Hak de knoflook en eventueel de peterselie.

Meng de salade

Meng de afgekoelde linzen met de komkommer, tomaten, rode ui, knoflook, en eventueel de peterselie. Voeg de dressing toe en schep alles goed door elkaar.

Serveren

Bestrooi de salade met verkruimelde feta (optioneel) en serveer.

Luxury stock pots

We are regularly asked why there is no salt in our products, but sometimes there is in the recipes. Read more about this and how reducing salt intake contributes to your health & wallet via the link below.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl