Snelle Chili met Kip

Snelle Chili met Kip

Subheading

Multi-column

Top deals

Temporary increasing discounts on popular bundles!

➔ take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Snelle chili met kip, linzen en boerenkool, op smaak gebracht met The Spice Club Chili Con Carne mix. Een voedzame, kruidige maaltijd die in minder dan 30 minuten op tafel staat — perfect voor een doordeweekse avond.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • Olijfolie, om in te bakken
  • 1 grote gele ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper of jalapeño, fijngehakt (zonder zaadjes voor milde smaak)
  • 400 g kipgehakt (of kalkoengehakt)
  • 4 tl The Spice Club Chili Con Carne mix
  • 400 g boerenkool (diepvries of vers, fijngesneden)
  • 2 blikken tomatenblokjes(à 400 g)
  • 300 ml kippenbouillon (zoutarm, of water)
  • 1 blik linzen (ca. 400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 bosje koriander, fijngehakt (inclusief steeltjes)
  • Limoenpartjes, yoghurt of zure room, geraspte kaas en rijst (optioneel)

Voor extra pit kun je een snuf cayennepeper of een paar druppels hete saus toevoegen tijdens het koken.

preparation

Stap 1: Basis aanbakken
Verhit een grote pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg een scheut olijfolie toe en bak de ui 2–3 minuten zonder te roeren tot de onderkant lichtbruin kleurt.

Stap 2: Groenten en kruiden toevoegen
Voeg wat extra olie toe en doe de knoflook, peper en ui in de pan. Bak 2 minuten tot de ui glazig is. Duw de groenten naar één kant van de pan.

Stap 3: Kipgehakt bakken
Voeg opnieuw een beetje olie toe aan de lege kant en doe het kipgehakt erin. Bestrooi met The Spice Club Chili Con Carne mix Bak al roerend 3–4 minuten tot het vlees rul en goudbruin is en de kruiden beginnen te geuren.

Stap 4: Chili opbouwen
Voeg de boerenkool toe en bak kort tot het vocht verdampt is. Schenk vervolgens de tomatenblokjes en bouillon erbij. Breng aan de kook en voeg de linzen toe. Laat 10–15 minuten zachtjes pruttelen. Voor een dikkere chili kun je een deel van de linzen pletten met een lepel.

Stap 5: Afmaken en serveren
Roer de helft van de koriander door de chili en laat nog 2 minuten trekken. Serveer met limoenpartjes, een lepel yoghurt of zure room, wat kaas en eventueel rijst. Garneer met de rest van de koriander.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl