Mexicaanse Kip Enchiladas

Mexicaanse Kip Enchiladas

Subheading

Multi-column

Top deals

Temporary increasing discounts on popular bundles!

➔ take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Heerlijke Mexicaanse kip enchiladas met The Spice Club Taco & Fajita mix. Zachte tortilla’s gevuld met kruidige kip, tomaten en paprika, overgoten met gesmolten kaas — comfort food met pit, perfect voor doordeweeks.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 60 ml zonnebloemolie
  • 12 maïstortilla’s (ca. 15 cm doorsnee)
  • 1 middelgrote witte ui, fijngesneden
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 grote tomaten, in kleine blokjes
  • 4 tl The Spice Club Taco & Fajita mix
  • 2 kipfilets (ca. 300–350 g)
  • 600 ml kippenbouillon (zoutarm)
  • 600 ml enchiladasaus of 2 blikken tomatenblokjes
  • 250 g geraspte cheddar of jong belegen kaas

Voor erbij (optioneel)

  • Verse koriander
  • Limoenpartjes
  • Pico de gallo of avocado

preparation

Stap 1 Kip koken en plukken
Breng de kippenbouillon aan de kook in een pan. Voeg de kipfilets toe en kook ze op laag vuur gaar in 15 minuten. Haal ze uit de pan, laat kort afkoelen en trek met 2 vorken uit elkaar tot fijne stukjes (“shredded chicken”). Zet apart.

Stap 2 Tortilla’s voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk beide kanten van de tortilla’s licht met olie. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de tortilla’s één voor één ca. 45 seconden per kant, tot ze licht krokant maar nog soepel zijn. Zet opzij.

Stap 3 Vulling maken
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan. Fruit de ui, paprika en knoflook 5 minuten tot zacht. Voeg de tomaten en Taco & Fajita mix toe en bak 5 minuten mee tot de tomaten hun vocht verliezen. Roer de geplukte kip erdoor met 120 ml enchiladasaus (of tomatenblokjes) en laat nog 2 minuten pruttelen.

Stap 4 Enchiladas vullen
Giet een dun laagje saus (ongeveer 120 ml) over de bodem van een ovenschaal (ca. 30 x 20 cm). Leg een tortilla op een vlak oppervlak, schep ongeveer 2 eetlepels van de kipvulling in het midden, rol op en leg met de naad naar beneden in de schaal. Herhaal met de rest.

Stap 5 Bakken
Schenk de resterende saus over de enchiladas en bestrooi met de geraspte kaas. Bak 15–20 minuten in het midden van de oven, tot de kaas bubbelt en goudbruin is.

Stap 6 Serveren
Serveer warm, gegarneerd met verse koriander, limoenpartjes of een lepeltje pico de gallo.

Tip: Je kunt dit gerecht ook invriezen: laat afkoelen, verdeel in porties en vries tot 3 maanden in. Even opwarmen in de oven en het smaakt weer als vers!

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl