Kip Tikka Masala

Kip Tikka Masala

Recipe

ingredients

4 persons

Voor de kip:

  • 240 ml Griekse yoghurt
  • 2 theelepels The Spice Club Curry
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 2 theelepels geraspte gember
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel vers citroensap (van 1 citroen)
  • 600 gram kipfilet of kipdijfilet, in hapklare stukken gesneden

Voor de tikka masala:

  • 2 eetlepels kokosolie of plantaardige olie
  • 2 eetlepels gezouten boter
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, geraspt
  • 2 theelepels geraspte gember
  • 2 theelepels The Spice Club Curry
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 blik (800 gram) geplette tomaten
  • 240 ml kippenbouillon
  • 240 ml kokosmelk

Voor serveren:

  • Gekookte basmatirijst of naan
  • Verse koriander, fijngehakt
  • The Spice Club Coco & Hazeln (ter garnering)

preparation

Stap 1: Marinade maken

  • Meng in een grote kom de Griekse yoghurt, The Spice Club Curry, geraspte knoflook, geraspte gember, zout, peper en citroensap.
  • Voeg de kipstukjes toe aan de kom en meng goed zodat de kip volledig bedekt is met de marinade.
  • Dek de kom af en laat de kip minstens een half uur marineren in de koelkast. Voor het beste resultaat, laat het een nacht marineren.

Stap 2: Kip bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de gemarineerde kipstukjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak de kip in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de kip volledig gaar is en licht begint te bruinen.

Stap 3: Tikka Masala saus bereiden

  • Verhit de kokosolie of plantaardige olie samen met de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de fijngesneden ui toe en bak tot deze goudbruin en zacht is, ongeveer 5-7 minuten.
  • Voeg de geraspte knoflook en gember toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg The Spice Club Curry en bruine suiker toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de geplette tomaten, kippenbouillon en kokosmelk toe. Roer goed door en breng aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat de saus 15-20 minuten sudderen tot deze iets is ingedikt.

Stap 4: Kip toevoegen aan de saus

  • Voeg de gebakken kip toe aan de tikka masala saus en roer goed door.
  • Laat het geheel nog 5-10 minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.

Stap 5: Serveren

  • Serveer de kip tikka masala met gekookte basmatirijst of naan.
  • Garneer met verse koriander.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl