Thaise noodle & garnalen salade

Thaise noodle & garnalen salade

Summer Sale ☀️

Tijdelijk oplopende kortingen op alle producten!

➔ profiteer nu

Recipe

Een frisse, kruidige salade boordevol groenten, rijstnoedels en sappige garnalen, afgewerkt met een romige dressing op basis van pindakaas en jouw Thaise kruidenmix. Heerlijk als lichte lunch of zomerse avondmaaltijd.

ingredients

4 Persons

Voor de salade:

  • 115 g rijstvermicelli (rijstnoedels)
  • 450 g grote garnalen (gepeld, schoongemaakt, ontdooid indien diepvries)
  • 1 el neutrale olie (bijv. zonnebloem of arachideolie)
  • 40 g verse kruiden, zoals koriander, munt en Thaise basilicum (grof gescheurd)
  • 100 g geroosterde ongezouten pinda’s, grof gehakt
  • 125 g geraspte wortel (ca. 3 middelgrote wortels)
  • 100 g taugé
  • 50 g jonge bladsla (bijv. botersla, rode of groene bladsla)

Voor de dressing:

  • 1 rode Thaise peper, in dunne ringen (zonder zaadjes als je het minder pittig wil)
  • 4 tl The Spice Club Thai mix
  • Rasp van 2 limoenen
  • 150 g pindakaas
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 el geraspte knoflook (ca. 3 teentjes)
  • 1 el geraspte gember (ca. 4 cm stuk)
  • 1 el olie (bijv. arachideolie)
  • 1 el vissaus
  • 2 el warm water (om te verdunnen)

preparation

Stap 1 – Noedels koken:

Kook de rijstnoedels volgens de verpakking. Giet af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.

Stap 2 – Dressing maken:

Doe de gesneden peper in een grote kom. Voeg de limoenrasp en het limoensap toe. Laat 5 minuten staan. Voeg dan pindakaas, hoisinsaus, knoflook, gember, The Spice Club Thai mix, olie en vissaus toe. Klop goed door tot een gladde dressing. Voeg tot slot 2 el warm water toe om het geheel iets losser te maken. Zet ½ kopje dressing apart (ca. 120 ml) om later over het gerecht te drizzelen.

Stap 3 – Garnalen bakken:

Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen in 3–4 minuten aan één kant, draai om en bak nog 1–2 minuten tot ze net gaar zijn. Haal uit de pan en laat afkoelen op een bord.

Stap 4 – Salade samenstellen:

Meng de rijstnoedels, de helft van de kruiden en de helft van de pinda’s met de dressing in de kom. Meng goed door. Verdeel er wortel, taugé, sla en de gebakken garnalen overheen. Sprenkel de resterende dressing erover en garneer met de rest van de kruiden en pinda’s.

Tip: De dressing kun je tot 3 dagen van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Laat voor gebruik even op kamertemperatuur komen.

Information about salt

At The Spice Club we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to dishes, you can of course. With our mixes, you at least have control over your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl