Pasta met scampi's in witte wijn saus.

Pasta met scampi's in witte wijn saus.

Recipe

​Geniet van een heerlijke Linguine met scampi's in wittewijnsaus. Dit gerecht combineert perfect al dente gekookte linguine met sappige scampi's in een romige saus van witte wijn en een vleugje citroen. Afgewerkt met geraspte Parmezaanse kaas en verse kruiden, biedt dit pastagerecht een verfijnde smaakervaring die zowel eenvoudig te bereiden als indrukwekkend is voor uw gasten. Perfect voor een speciale gelegenheid of een doordeweekse traktatie.

ingredients

4 Persons

  • 500 gram scampi's, gepeld en darmkanaal verwijderd​
  • 400 gram linguine of spaghetti ​
  • 2 sjalotten, fijngehakt​
  • 100 milliliter droge witte wijn​
  • 100 milliliter kookroom light​
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas​
  • 1 theelepel geraspte citroenschil​
  • 4 theelepels The Spice Club Pasta Perfection kruidenmix​
  • 1 citroen, in partjes gesneden​
  • Ongezouten boter​
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel)

preparation

Pasta koken:

  • Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking in water tot deze al dente is. Giet af en bewaar een kopje van het kookwater.​

Scampi's bakken:

  • Verhit een klontje boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de scampi's toe en bak ze 2-3 minuten tot ze roze en gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.​

Saus bereiden:

  • In dezelfde pan, voeg indien nodig nog een beetje boter toe en fruit de fijngehakte sjalotten tot ze glazig zijn.​
  • Blus met de witte wijn en laat het geheel enkele minuten inkoken.
  • Voeg de kookroom toe en roer goed door.​
  • Breng op smaak met de geraspte citroenschil, The Spice Club Pasta Perfection kruidenmix, zout en peper.​

Samenvoegen:

  • Doe de gebakken scampi's terug in de pan en meng ze door de saus.​
  • Voeg de gekookte linguine toe en meng alles goed door elkaar. Voeg indien nodig wat van het bewaarde kookwater toe om de saus te verdunnen.​

Serveren:

  • Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.​
  • Garneer met verse peterselie en serveer met een partje citroen.

Information about salt

At The Spice Club we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to dishes, you can of course. With our mixes, you at least have control over your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl