Pesto Chicken Bruschetta Keto Versie

Pesto Chicken Bruschetta Keto Versie

Recipe

Geniet van heerlijke Pesto Chicken Bruschetta: sappige kipfilets bedekt met smaakvolle cherrytomaten, verse basilicum, en romige mozzarella. Smullen maar!

ingredients

4 persons

  • 280 g cherrytomaten, gehalveerd of in vieren
  • 2 tot 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel versgemalen the spice club zwarte peper, plus extra voor garnering
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • 4 tl The Spice Club Italian kruidenmix
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 1 eetlepel vers citroensap (van ongeveer 1 citroen)
  • 4 verse basilicumblaadjes, in dunne reepjes gesneden
  • 4 kipfilets (ongeveer 800 g)
  • 4 plakjes verse mozzarella
  • Zout en peper naar smaak
  • 120 ml pesto
  • Stokbrood naar keuze (optioneel voor niet-keto variant)

preparation

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng in een kom de cherrytomaten, knoflook, zwarte peper, olijfolie, Italiaanse kruidenmix, balsamicoazijn, citroensap en basilicum.
  3. Leg de kipfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel het tomatenmengsel gelijkmatig over de kipfilets.
  5. Bak de kip in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de kip gaar is en de tomaten zacht zijn.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en leg op elke kipfilet een plakje mozzarella.
  7. Zet de bakplaat terug in de oven en bak nog 5-7 minuten, of tot de mozzarella gesmolten en lichtbruin is. Bak optioneel het stokbrood.
  8. Haal de kip uit de oven en laat het een paar minuten rusten.
  9. Besprenkel de kip met pesto en garneer met extra zwarte peper. Serveer op stokbrood voor een niet-keto variant.
  10. Serveer de pesto chicken bruschetta warm. Geniet ervan!

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl