Ras el Hanout Kikkererwten Stoofpotje

Ras el Hanout Kikkererwten Stoofpotje

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Kruidig Marokkaans kikkererwten stoofpotje met spinazie en The Spice Club Ras el Hanout mix. Lekker met couscous, bulgur, rijst of brood – een gezond en smaakvol vegetarisch gerecht.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

Voor de stoof

  • 2 el olijfolie, plus extra om te serveren
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 tl The Spice Club Maroc (Ras el Hanout)
  • 3 el tomatenpuree
  • 250 ml groentebouillon (zoutarm), plus extra indien nodig
  • 3 blikken kikkererwten (à 400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 140 g verse spinazie (ca. 5 handen), grof gescheurd
  • ½ tl zout (of naar smaak)
  • ½ cup Griekse yoghurt (ca. 120 g) of partjes citroen (optioneel)

Voor de harissa-olie (optioneel)

  • 3 el olijfolie
  • 1 el harissa pasta

Voor erbij

  • Stokbrood, couscous, bulgur of rijst

Wil je meer vulling? Voeg blokjes wortel of courgette toe bij stap 1.

preparation

Stap 1 – Aromaten bakken

Verhit de olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg knoflook en Ras el Hanout toe en bak ca. 1 minuut tot geurig. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 2 minuten tot deze iets donkerder wordt.

Stap 2 – Saus maken

Voeg de bouillon en zout toe, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen met de deksel erop.

Stap 3 – Kikkererwten en spinazie

Roer de kikkererwten erdoor en laat 10 minuten zacht sudderen. Voeg daarna de spinazie toe en roer tot deze volledig is geslonken. Proef en breng eventueel extra op smaak. Voeg indien nodig wat extra bouillon of water toe om de stoof smeuïger te maken.

Stap 4 – Harissa-olie (optioneel)

Meng ondertussen in een kommetje de olijfolie en harissa tot een gladde olie.

Stap 5 – Serveren

Serveer de stoof warm met een schep Griekse yoghurt of een kneepje citroen. Druppel er extra olijfolie of harissa-olie over. Lekker met knapperig brood, couscous, bulgur of rijst.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl