Snelle Nasi Goreng (Fried Rice)

Fast Nasi Goreng (Fried Rice)

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

This dish is a wonderful combination of savory and sweet flavors, typical of Indonesian cuisine. The use of The Spice Club Indo Mix and Kecap Manis gives the rice its characteristic taste and color. Serve with the proposed garnings for an authentic experience.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

For the chicken:

  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram kipfilet, dun gesneden (of een andere eiwitbron naar keuze)
  • 1 eetlepel ketjap manis (zoete sojasaus)

For the rice:

  • 1,5 eetlepel olie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 theelepels The Spice Club Indo Mix
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 450 gram gekookte witte rijst, bij voorkeur een dag oud en koud
  • 2 eetlepels ketjap manis

For garnish and side dishes (optional):

  • 4 eieren, gebakken naar wens
  • 1 bosui, in ringetjes gesneden
  • Tomaten en komkommers, in partjes gesneden
  • Gebakken uitjes, kant-en-klaar verkrijgbaar
  • Partjes limoen
  • The Spice Club Poke of Coco & Hazel (optioneel)

preparation

Prepare chicken:

  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur.
  • Voeg de dun gesneden kip toe en bak tot deze bijna gaar is.
  • Voeg 1 eetlepel ketjap manis toe en bak nog een minuut, tot de kip volledig gaar en licht gekarameliseerd is. Haal de kip uit de pan en zet apart.

Preparing rice:

  • Verhit de resterende 1,5 eetlepel olie in dezelfde pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de fijngesneden ui toe en bak ongeveer 1 minuut tot deze glazig is.
  • Voeg de fijngehakte knoflook en The Spice Club Indo Mix toe en roerbak ongeveer 10 seconden.
  • Voeg de koude, gekookte rijst toe, samen met 2 eetlepels ketjap manis.
  • Roerbak alles gedurende 2 minuten, zodat de saus vermindert en de rijstkorrels beginnen te karamelliseren.

To combine:

  • Voeg de eerder gebakken kip toe aan de pan en meng goed door de rijst.
  • Proef en voeg indien nodig extra kecap manis of zout toe naar smaak.

Serve:

  • Verdeel de Nasi Goreng over de borden.
  • Garneer met The Spice Club Poke of Coco & Hazel, gebakken eieren, bosui, tomaat, komkommer, gebakken uitjes en een partje limoen naar wens.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl