The spice club risotto met chorizo

The Spice Club Risotto with Chorizo

Subheading

Multi-column

Top deals

Temporary increasing discounts on popular bundles!

➔ take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

This risotto combines the spicy taste of chorizo with the creaminess of cream cheese and the fresh sweetness of cherry tomatoes, enriched with the aromatic herbs of The Spice Club Pasta Perfection.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 250 gram chorizo, in blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt​
  • 200 gram risottorijst​
  • 1 eetlepel tomatenpuree​
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)​
  • 1,5 liter kippen- of groentebouillon (natrium-arm)​
  • 150 gram cherrytomaatjes, gehalveerd​
  • 100 gram roomkaas​
  • 4 eetlepels The Spice Club Pasta Perfection kruidenmix​
  • Verse basilicum, voor garnering (optioneel)​
  • Parmezaanse kaas, geraspt, voor serveren (optioneel)​
  • Olijfolie, om te bakken

preparation

Bake chorizo:

  • Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes chorizo tot ze knapperig zijn en hun olie hebben vrijgegeven. Haal de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het vrijgekomen vet in de pan.​

Fruit onion and garlic:

  • Voeg indien nodig een scheutje olijfolie toe aan de pan met het chorizovet. Fruit de fijngehakte ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht en glazig zijn.

Add risotto rice:

  • Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak al roerend gedurende 1-2 minuten tot de rijstkorrels glazig worden.

Add tomato puree and herbs:

  • Roer de tomatenpuree en The Spice Club Pasta Perfection kruidenmix door de rijst en bak een minuut mee om de smaken vrij te laten komen.

Add tomato cubes and broth:

  • Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door. Voeg vervolgens een soeplepel warme bouillon toe aan de rijst en roer tot de vloeistof is opgenomen. Herhaal dit proces, voeg telkens een soeplepel bouillon toe en roer regelmatig, totdat de rijst gaar is en een romige consistentie heeft (ongeveer 18-20 minuten).

Add cherry tomatoes and cream cheese:

  • Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes en de gebakken chorizo toe aan de risotto. Roer de roomkaas erdoor tot deze is gesmolten en de risotto romig is.

Serve:

  • Breng de risotto op smaak met zout en peper indien nodig. Garneer met verse basilicumblaadjes en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas, indien gewenst. Serveer direct en geniet van deze heerlijke chorizo-risotto.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl