The Spice Club witvis in kruiden olie

The Spice Club witvis in kruiden olie

Summer Sale ☀️

Tijdelijk oplopende kortingen op alle producten!

➔ profiteer nu

Recipe

Een elegant en eenvoudig gerecht met sappige witvis, overgoten met een geurige olie van lente-ui en kruiden. Met een stuk knapperig brood erbij is dit een heerlijke lichte avondmaaltijd of lunch die in minder dan 20 minuten op tafel staat.

ingredients

4 Persons

  • 450 g witvisfilet (bijv. kabeljauw, schelvis, heilbot, tilapia of schol)
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 4 el The Spice Club Seafood Lover mix
  • 1 bos lente-uitjes, in dunne ringen (ca. 120 g of 2 flinke handen)
  • Knapperig brood, om erbij te serveren

preparation

Stap 1 – Voorbereiden:

Dep de visfilets droog en bestrooi ze aan één kant met 2 el van de Seafood Lover mix en wat zwarte peper. Laat even intrekken.

Stap 2 – Kruidenolie maken:

Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de lente-ui toe en bak 2–3 minuten tot deze zacht en geurend is. Voeg nu de resterende 2 el Seafood Lover mix toe en roer goed door. Zet het vuur iets lager zodat de kruiden niet verbranden.

Stap 3 – Vis bakken:

Leg de gekruide visfilets voorzichtig in de pan, met de gekruide kant naar beneden. Bak 3–4 minuten, draai voorzichtig om en bak nog 2–3 minuten tot de vis net gaar is en makkelijk uit elkaar valt. Lepel af en toe wat van de olie over de vis tijdens het bakken.

Stap 4 – Serveren:

Verdeel de vis over borden. Lepel royaal wat van de warme lente-ui-kruidenolie eroverheen. Serveer met knapperig brood om in de olie te dippen.

Information about salt

At The Spice Club we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to dishes, you can of course. With our mixes, you at least have control over your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl